Connect with us

technokrata

Feltörték a PS4-et: már nem csak játékok futnak rajta

PS4console-620x400

Smart home

Feltörték a PS4-et: már nem csak játékok futnak rajta

Eddig bírta a Sony konzolja, hackerek bejutottak a rendszerbe.

Emlékezetes, hogy a Sony igen nagy energiákat fektetett a Playstation 3 védelmi rendszerébe, amelyet hosszú időbe került feltörni. Ám végül ez is megtört, így néhány éve már a letöltött játékok futtatása is megoldható a japán gyártó előző konzolján. Most úgy néz ki, hogy a Playstation 4 is elesett, hiszen a 32.  Chaos Communication Congress-en a fail0verflow hackercsapat bemutatta, hogy már Linuxot is tudnak futtatni a Sony készülékén. A prezentáció alkalmával nem elég, hogy egy Linux verziót is el tudtak indítani, de még egy Pokémon játékot is emuláltak az eszközön.

Ugyan az x86 architektúrájú PS4 bizonyos hardver komponensei (így például a 3D gyorsító) még nem elérhetőek a hackerek számára, valószínűsíthetően ezt az akadályt hamarosan elhárítják és a konzol teljes ereje a kezükben lesz. Ekkor pedig nem elképzelhetetlen, hogy a SteamOS-t is megpróbálják feltelepíteni a készülékre, azaz elvileg rengeteg, konzolra nem elérhető cím válna elérhetővé a Sony modelljén. Igaz, ezt valószínűleg nem hagyja majd annyiban a Sony és a Valve.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd