Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre meglépte az Apple: Erre az iMac-re vártunk

Smart home

Végre meglépte az Apple: Erre az iMac-re vártunk

A régóta várt újdonság mellett új kiegészítőket is leleplezett a vállalat, ilyen árazásokra azonban még mi sem számítottunk.

Szép csendben, ma délután leplezte le legújabb iMac frissítését az Apple. A kaliforniai gyártó ezúttal sem változtatott az iMac-ek kinézetén, pusztán a belső újult meg. A leglényegesebb változás, hogy mostantól a kisebbik, 21,5″-es kiadás csúcsmodellje is Retina kijelzőt kapott, a képernyő felbontása azonban a nagyobb testvértől eltérően nem 5K, hanem “csak” 4K.

retina4kimac

Hátrány azonban, hogy mostantól már nincs dedikált videókártya, csak az Intel integrált megoldása elérhető a kisebbik iMac modellekben. Frissültek viszont a processzorok, ezúttal már a legújabb Broadwell vagy Skylake architektúra dolgozik a burkolat alatt. Azok, akik eddig a 27 colos modell vásárlásán gondolkodtak, most nagyon örülhetnek, hiszen ezúttal már alapáron jár az 5K Retina képernyő, a Full HD felbontású egységeket száműzte az Apple. Érdekesség, hogy a legolcsóbb iMac-et sem hagyták érintetlenül, mostantól már 500 GB helyett 1 TB tárhellyel gazdálkodhat a vásárló.

imac

Meglepetés, hogy hosszú évek után végre frissültek a tartozékok is. Mindhárom újdonság közös jellemzője, hogy beépített akkumulátort kaptak, így a kaliforniai vállalat szerint nemcsak tovább bírják egy töltéssel, de  jobban is néznek ki. A Magic Keyboard megkapta az új MacBook-ban debütált különleges billentyűzettechnológiát, így minden korábbi Apple billentyűzetnél laposabb lett. Frissült a külső touchpad is, a Magic Trackpad 2 a billentyűzethez hasonlóan a MacBook-ban debütált technológiára épít, így már az érintés erősségét is érzékeli, hála a Force Touch-nak.

applemagickieg

A Magic Mouse 2 mindössze a beépített akkumulátorában különbözik elődjétől. Sajnálatos, hogy a lightning kábellel tölthető tölthető modellek mindegyike drágult elődjéhez képest. Míg a Magic Keyboard-ért 36 990 forintot kell fizetni addig elődjét már 24 990-ért is el lehet hozni. Nem úszta meg a Magic Mouse sem, a második kiadás 3 ezer forinttal lett drágább, így 27 990-ért vihetjük haza. A legnagyobb sokkot azonban a Magic Trackpad 2 jelenti, hiszen 24 990 forint helyett 49 990 (!!) forintba kerül az új touchpad egyetlen példánya, azaz gyakorlatilag kétszer annyit kell fizetni érte. Ilyen mértékű árnövelést ritkán enged meg magának az Apple, így kiváncsian várjuk, hogy vajon hogyan teljesít majd a piacon az új, kétségtelenül fejlettebb, ám rendkívül drága kiegészítő.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés