Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriásit gyorsít a számítógépen a Samsung újdonsága

Smart home

Óriásit gyorsít a számítógépen a Samsung újdonsága

A Samsung bejelentette a 950 PRO SSD meghajtóját, amelyet a nagyteljesítményű laptopok és PC-k magán és üzleti felhasználóinak igényeire terveztek.

A Samsung 950 PRO SSD a gyártó első, mindennapi használatra is elérhető, NVMe* M.2 formátumú, vertikális NAND (V-NAND) technológiájú SSD-je, amely a PCIe 3.0 interfészt támogatja. Az NVMe, azaz az első SSD-kre optimalizált protokoll bevezetésének köszönhetően a Samsung 950 PRO még nagyobb teljesítményt és energiatakarékosságot biztosít felhasználóinak, hosszabb üzemidőt, és alacsonyabb működési költséget téve lehetővé. A meghajtó tökéletes választás lehet professzionális felhasználók számára, akik csúcsteljesítményt, nagyobb sávszélességet, és alacsonyabb késleltetést várnak el high-end munkaállomásaiktól illetve PC-iktől az olyan feladatokhoz, mint például a számítógépes tervezés, az adatelemzés vagy a mérnöki szimulációk. A kompakt M.2 2280 formátum biztosítja a kompatibilitást a következő generációs M.2 PCIe foglalatokat és interfészeket támogató asztali és mobil platformokkal.

SSD_950_Pro_M_2_E_2

“Az NVMe-t és PCIe-t használó 950 PRO-val a Samsung képes kiszolgálni a holnap számítógépes rendszereinek megnövekedett memóriaigényét” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője. „Legyen szó akár hétköznapi, akár üzleti alkalmazásról, új fejlesztésünk minden felhasználónak vállalati szintű teljesítményt és olyan előnyöket nyújt, mint a gyorsaság, hosszú élettartam, és az energiahatékonyság, amely a legnagyobb teljesítményigényű alkalmazást is képes támogatni.”

Az NVMe protokollt támogató, PCIe Gen3 x4 interfésszel rendelkező Samsung 950 PRO az AHCI protokoll örökségére építve a SATA interfészekénél is jobb véletlenszerű és szekvenciális teljesítményre képes. A magas input/output műveletszámú (IOPS) alkalmazásokkal dolgozó felhasználók a hagyományos SATA rendszerű SSD-khez képest akár négyszeres gyorsaságot tapasztalhatnak.

A 950 PRO 512 illetve 256 GB-os kivitelben lesz elérhető. Az 512 GB-os verzió szekvenciális olvasási/írási sebessége maximum 2500 MB/s és 1500 MB/s. Random olvasási teljesítménye a 300 000 IOPS-t is elérheti, akár 110 000 IOPS-es írási sebességgel. Az eszköz ezen kívül a Samsung második generációs 32 rétegű 128 Gb-es MLC V-NAND chippel, UBX kontrollerrel, valamint Magician szoftverrel érkezik.

SSD_950_Pro_M_2_F

A meghajtót hosszú életre tervezték: a 256 bites AES Full Disk Encryption az adatok védelmét szolgálja, míg a Dynamic Thermal Guard mind a tárolt információkat, mind pedig az eszközt védi az időjárás viszontagságaitól, akár 0-70 Celsius-fokos tartományban. A berendezés képes ellenállni akár 1500G/0,5ms mértékű erőhatásnak, és akár 20G nagyságú rezgésnek.

Mindkét változathoz 5 év garancia jár, a 256 GB-os kiadás esetén 200 TB írott adatig (TBW), az 512 GB-os verzió esetében 400 TBW mennyiségig. A 950 PRO 2015. október elejétől lesz elérhető 199.99, (256 GB-os verzió) illetve 349.99 dolláros (512 GB-os verzió) ajánlott fogyasztói áron.

A termékekről további információ a www.samsung.com/950PRO oldalon található.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés