Connect with us

technokrata

Papírvékonyak az LG 4K OLED tévéi

lg_oled_4k_tv

Smart home

Papírvékonyak az LG 4K OLED tévéi

Végre az OLED tévék világába is megérkezett a szupernagy Ultra HD felbontás.

A televíziók világában már egy ideje az OLED technológia látszik a hagyományos LCD megoldások utódjának. Ám míg utóbbiaknál már egy ideje elterjedt az Ultra HD, más néven 4K felbontás (sőt, még 8K is létezik), addig az OLED esetében eddig a Full HD volt a maximum. Márpedig hiába a szerves folyadékkristály nyújtotta extrém kontraszt, kirobbanó színek és a tökéletes fekete szín, ha a megjelenített kép nem elég éles. Ennek most már vége, hiszen a berlini IFA-n bemutatkoznak az LG legújabb OLED tévéi. A négy új típusból kettő az iparágban elsőként rendelkezik 4K HDR képességgel, ezek ráadásul síkképernyős modellek, melyek elképesztő, mindössze 4,8 mm-es vastagsággal rendelkeznek.

lg_oled_4k_tv

A HDR funkcióval még tökéletesebbé tehető a kijelzőn megjelenített tartalom, hiszen az OLED technológia adta előnyökkel használható igazán ez a megoldás. A másik két típus hajlított képernyővel kínál hasonló funkciókat, ráadásul a szupervékony burkolat látványát tovább fokozza a szinte keret nélküli kialakítás. Mindegyik új OLED tévé webOS 2.0 rendszert futtat, amellyel új irányítási rendszert és kezelőfelületet, valamint gyorsabb bekapcsolást kapunk. A hangrendszer kialakításánál az LG együttműködött a Harman Kardonnal, úgyhogy a gyártó ígérete alapján itt sem kell majd csalódnunk. Az LG az IFA kiállításon mutatja meg elsőként az új OLED tévéket, de augusztus végétől Németországban már megvásárolható lesz, később Koreába, illetve az USA és Anglia boltjaiba is eljutnak a készülékek.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd