Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Netatmo időjárás állomás – Bízhatunk benne?

egyéb kütyük

Teszt: Netatmo időjárás állomás – Bízhatunk benne?

A Netatmo időjárás állomás időjóssá kíván tenni minket egy okostelefon közreműködésével, de vajon mennyire működik ez?

A Netatmo időjós nem kevesebbet ígér nekünk, mint hogy saját időjárás-állomásunk lesz és minden változásról tájékoztatni fog. Ez jól hangzik, de vajon a gyakorlatban ez miként és mennyire működik? Ennek jártunk utána, miután kipróbáltuk az eszközt.

A teszt alatt elég változékony időnk volt, hol viharos szél és felhőszakadás, hol pedig szikrázó napfény sütött minket az égboltról, mégis valamiért csak késve értesített a változásokról. A Netatmo időjós Bluetooth-on keresztül kommunikál a telefonkészülékkel, az eszköznek pedig van egy kültéri és egy beltéri állomása. A belső mutatja a páratartalmat és a hőfokot, míg a külső az időjárás változását, aktuális állását. Az érzékelt adatokat Bluetooth-on keresztül küldi tovább okostelefonunkra. Ehhez egy külön alkalmazás (Netatmo Androbit) letöltése szükséges, itt a kijelzőt kettéosztva mutatja a beltéri és kültéri időjárás változást és és az aktuális páratartalmat, levegőminőséget, hőmérsékletet.

A felület átlátható, letisztult és gondosan megalkotott a szoftver. A beltéri egység nem szedhető szét, a tetején egy érintésérzékeny felület van, ezzel tudunk szinkronizáltatni illetve ki-be kapcsolni a kütyüt. Találunk rajta egy microUSB csatlakozót is, ennek segítségével tölthetjük fel a belső akkumulátort. A kültéri egységen nincs semmiféle gomb, vagy egyéb csatlakozó, külön szétszedhető a kis henger és 2 db AAA ceruzaelem behelyezése után működésbe lép, és kommunikál a belső egységgel. Az igényes alumínium test kevés elektronikát rejt magában, de örök dizájnal áldották meg, mely még tartós is.

Ez a kis időjós állomás 50 ezer forintba kerül itthon, igaz igényes alumínium házat és vékony kivitelt kapott, de nem egy jó meteorológus, ebben biztos vagyok. Sajnos nem jelezte előre a közelgő vihart, de még a jó időt sem, így csupán az aktuális időjárást tudja pontosan definiálni, de ez kevés tudás ilyen árat tekintve. Ennek fejében inkább ajánlom a TV-s, internetes vagy rádiós előrejelzés megnézését, hallgatását, olvasását, azok ma már nagyon pontosan megtudják mondani, mikor milyen idő várható, ráadásul nincs felára sem.

 

A készüléket az Extreme digital biztosította, köszönjük.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés