Connect with us

technokrata

Erre az SSD-re minden adatod ráfér!

850PRO_SSD

Smart home

Erre az SSD-re minden adatod ráfér!

2 TB-os SSD-ket mutatott be a Samsung.

A Samsung Electronics bemutatta a 2 terabájtos 850 PRO és 850 EVO szilárdtest-meghajtóit (SSD). A Samsung vertikális 3D NAND (V-NAND) technológiára épülő SSD családja mostantól 20 különféle tagot foglal magába, amelyek kapacitása a 120 gigabájttól (GB) egészen a 2 terabájtig (TB) terjed.  Az 50 országban, köztük Magyarországon is hamarosan elérhető 2 terabájtos meghajtókkal a Samsung a magas teljesítményű és nagy kapacitású adattárolók iránti növekvő fogyasztói igényeket elégíti ki.

850Evo_Package2TB

“A V-NAND technológiájú SSD-k megjelenését követően a Samsung azt tapasztalta, hogy jelentősen megnőtt az 500 gigabájtos (GB) és annál nagyobb kapacitású SSD-k iránti igény. A 2TB-os SSD bemutatása egy erős belépő a több terabájtos SSD megoldások korába” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője. “Folytatni fogjuk az ultra magas teljesítményű, nagy sűrűségű SSD termékportfoliónk bővítését, hogy a továbbiakban is új számítástechnikai élményeket kínáljunk felhasználóinknak a világ minden táján.”

850EVO_SSD

Az új 2TB-os 850 SSD PRO és EVO meghajtóknál megmaradt az elődöknél megismert 7 milliméter vastag, 2,5 colos alumínium ház. A Samsung legfejlettebb chipjeivel szerelték fel az eszközöket, azokban 128, egyenként 32 rétegű 128GB-os 3D V-NAND Samsung flash chip, egy továbbfejlesztett, 2TB-os kapacitást támogató, magas teljesítményű MHX vezérlő, valamint négy 20 nm-es gyártástechnológiára épülő 4GB-os LPDDR3 DRAM chip található. Ennek köszönhetően a 2TB-os 850 család kimagasló teljesítményt és energiahatékonyságot biztosít. A megnövelt kapacitás révén a szakemberek és átlag felhasználók egyaránt megtapasztalhatják az egyenletesebb működést az egyre népszerűbbé váló, gazdag tartalmak esetén, például a 4K UHD videók megtekintése és szerkesztése során is.

850Pro_Package2TB

A Samsung a 2TB-os 850 PRO-ra 10 év vagy 300 írott terabájt garanciát nyújt, míg a 2TB-os 850 EVO esetében 5 évet vagy 150 írott terabájtot.

850PRO_SSD

A 2TB-os 850 meghajtók piacra dobását követően a Samsung tovább bővíti a nagy kapacitású 3D V-NAND SSD kínálatát, amelyekben mSATA és M.2 foglalatú eszközök is megtalálhatóak lesznek a játék PC-k, laptopok és nagyteljesítményű SSD-k piaci igényeinek megfelelően.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek