Connect with us

technokrata

Hamarosan indul Európa első UHDTV-csatornája

watching-television

Smart home

Hamarosan indul Európa első UHDTV-csatornája

Az Ericsson segít a megvalósításban.

Az Ericsson bejelentette, hogy többéves műsorszórási és médiaszolgáltatási megállapodást írt alá a BT Sporttal három új tévécsatorna és egy Egyesült Királyságban elérhető interaktív szolgáltatás elindításáról.

Az Ericsson tervezi és kivitelezi a kódolatlan BT Sport Europe, a BT Sport Showcase és BT Sport UHD csatornák technikai hátterét, valamint a későbbiek során a műsorszórási szolgáltatási is nyújtja a csatornáknak. A BT Sport UHD lesz az első ultra nagy felbontású csatorna az Egyesült Királyságban, amely élő labdarúgó-mérkőzéseket és más prémium tartalmakat szolgáltat majd.

Az Ericsson továbbá részt vesz majd a BT Sport új BT Sport Extra interaktív szolgáltatásának kialakításában is, amely nyolc egyidejű élő UEFA játék közvetítése közötti váltást teszi majd lehetővé – ideértve az UEFA Bajnokok Ligáját és az UEFA Európa-liga mérkőzéseit.

A megállapodás részeként a BT Sport további 3 évvel meghosszabbította az Ericsson meglévő hatéves szerződését a BT Sport 1 és 2 csatornákra. A szerződés tartalmazza mindkét csatorna lejátszási és médiakezelési, valamint hozzáférési szolgáltatásait.

watching-television

Az Ericsson és a BT Sport egy ideje együtt dolgozik az UHDTV-szolgáltatáson, 2013-ban először valósították meg egy élő sportesemény többkamerás közvetítését 4K UHDTV felbontásban, és élőben sugározták műholdon és száloptikán keresztül. Tavaly az Ericsson nyerte el a NAB Műszaki Innovációs díjat az UHDTV területén végzett úttörő tevékenységéért.

Jamie Hindhaugh, a BT Sport és BT TV ügyvezető igazgatója elmondta: „A BT Sport célkitűzése az UEFA Bajnokok Ligája közvetítésével, hogy a nézőknek az eddigi legjobb élményt nyújtsa a labdarúgás legrangosabb klubversenyéről. Az UEFA Bajnokok Ligája 4K közvetítése a többi sporteseménnyel együtt valódi moziélményt varázsol majd a rajongók képernyőire.”

A BT Sport 2013 augusztusában indult, jelenleg exkluzív élő közvetítési jogokkal rendelkezik a Premier League, az FA-kupa és az Európa-liga mérkőzéseire. Az ügyfelek a legnépszerűbb európai ligák élő közvetítéseit élvezhetik, mint a német Bundesliga, az olasz Serie A és a francia Ligue 1.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek