Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan indul Európa első UHDTV-csatornája

Smart home

Hamarosan indul Európa első UHDTV-csatornája

Az Ericsson segít a megvalósításban.

Az Ericsson bejelentette, hogy többéves műsorszórási és médiaszolgáltatási megállapodást írt alá a BT Sporttal három új tévécsatorna és egy Egyesült Királyságban elérhető interaktív szolgáltatás elindításáról.

Az Ericsson tervezi és kivitelezi a kódolatlan BT Sport Europe, a BT Sport Showcase és BT Sport UHD csatornák technikai hátterét, valamint a későbbiek során a műsorszórási szolgáltatási is nyújtja a csatornáknak. A BT Sport UHD lesz az első ultra nagy felbontású csatorna az Egyesült Királyságban, amely élő labdarúgó-mérkőzéseket és más prémium tartalmakat szolgáltat majd.

Az Ericsson továbbá részt vesz majd a BT Sport új BT Sport Extra interaktív szolgáltatásának kialakításában is, amely nyolc egyidejű élő UEFA játék közvetítése közötti váltást teszi majd lehetővé – ideértve az UEFA Bajnokok Ligáját és az UEFA Európa-liga mérkőzéseit.

A megállapodás részeként a BT Sport további 3 évvel meghosszabbította az Ericsson meglévő hatéves szerződését a BT Sport 1 és 2 csatornákra. A szerződés tartalmazza mindkét csatorna lejátszási és médiakezelési, valamint hozzáférési szolgáltatásait.

watching-television

Az Ericsson és a BT Sport egy ideje együtt dolgozik az UHDTV-szolgáltatáson, 2013-ban először valósították meg egy élő sportesemény többkamerás közvetítését 4K UHDTV felbontásban, és élőben sugározták műholdon és száloptikán keresztül. Tavaly az Ericsson nyerte el a NAB Műszaki Innovációs díjat az UHDTV területén végzett úttörő tevékenységéért.

Jamie Hindhaugh, a BT Sport és BT TV ügyvezető igazgatója elmondta: „A BT Sport célkitűzése az UEFA Bajnokok Ligája közvetítésével, hogy a nézőknek az eddigi legjobb élményt nyújtsa a labdarúgás legrangosabb klubversenyéről. Az UEFA Bajnokok Ligája 4K közvetítése a többi sporteseménnyel együtt valódi moziélményt varázsol majd a rajongók képernyőire.”

A BT Sport 2013 augusztusában indult, jelenleg exkluzív élő közvetítési jogokkal rendelkezik a Premier League, az FA-kupa és az Európa-liga mérkőzéseire. Az ügyfelek a legnépszerűbb európai ligák élő közvetítéseit élvezhetik, mint a német Bundesliga, az olasz Serie A és a francia Ligue 1.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés