Connect with us

technokrata

A Microsoft átveheti az Xbox One felett az uralmat

New XBOX ONE

Smart home

A Microsoft átveheti az Xbox One felett az uralmat

Távolról letiltható a Microsoft konzolja.

Kétségtelen tény, hogy a vállalatok nehezen viselik, ha a felhasználóik olyan alkalmazásokkal/játékokkal próbálkoznak, amiket a szabályzatuk nem enged. Ilyen esetekben a leggyakrabban valamilyen kitiltással szankcionálják a szabálysértőket a vállalatok, ám úgy néz ki, hogy a Microsoft egy drasztikusabb megoldást is megtehet.

Történt ugyanis, hogy a Gears of War című játék még meg sem jelent kiadásából néhányan képi anyagokat osztottak meg az interneten. A Microsoft erre válaszul megkereste az illetékes személyeket és a távolból üzemképtelenné tette a konzoljaikat.

Xbox-One1

Ez azt jelenti, hogy nem pusztán kitiltották őket az Xbox Live-ról, hanem egyenesen használhatatlanná váltak a konzoljaik. Ugyan a tiltás ideiglenes, mégis megdöbbentő, hogy a Microsoft akár távolról is rendelkezhet a felhasználó gépe felett.

Persze aligha várható, hogy ilyen tiltások tömegesen is előforduljanak, azért mégis megdöbbentő, hogy akár ilyen lépés is megvalósítható a gyártói oldalról. Valószínű egyébként, hogy a konkurensek is képesek hasonlóra, ám róluk mindeddig nem derült ki ilyen információ.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek