Connect with us

technokrata

Itt a jövő zárja: A telefonod lesz a kulcsod!

sesame2

Smart home

Itt a jövő zárja: A telefonod lesz a kulcsod!

A hagyományos kulcsok ideje lejárt, itt a Sesame!

Kétségtelenül óriási piaca lesz a jövőben az intelligens háztartásoknak, napjainkban egyre-másra jelennek meg a jobbnál jobb termékek ebben a kategóriában. Ez nem is véletlen, hiszen az emberek nagy részének az egyik legféltettebb és legszemélyesebb eszköze a saját okostelefonja, így erre a kategóriára megéri építeni. Így tett a Candy House csapata is, hiszen az általuk megalkotott Sesame okos-zár lehetővé teszi, hogy eggyel kevesebb tárgyat cipeljünk magunkkal.

sesame1

A felhasználó ugyanis az eddigi kulcs helyett az okostelefonjával léphet be a lakásba. Ehhez mindössze egy rövid konfigurálásra van szükség, ezután, ha beírjuk a jelszót a zár mobilos applikációjába, azonnal kinyílik az ajtó. Ötletes, hogy egy speciális kopogást is megadhatunk, így, ha nincs kéznél a telefon, nélküle is be tudunk jutni.

Az alkotók szerint a Sesame igen komoly, katonai védelemmel rendelkezik, így állításuk szerint a lakások biztonságát nem érheti majd probléma. Az egyelőre  Kickstarteres projektként létező zár megvalósulására igen nagy esély van, hiszen néhány nappal az indulás után már a várt összeg több mint fele befolyt.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle