Connect with us

technokrata

Újabb üzleti kijelzők érkeztek a Toshibától

Smart home

Újabb üzleti kijelzők érkeztek a Toshibától

A vállalat az ISE 2015 eseményen bejelentette legújabb üzleti kijelzőit és az azok kezelésére alkalmas szoftvert.

A Toshiba Europe GmbH bemutatta új, Pro-Signage II sorozatú digitális üzleti kijelzőit. A folyamatos működésre tervezett eszközök Full HD felbontással és 178°-os betekintési szöggel rendelkeznek, így bármilyen üzleti környezetben kiválóan használhatók. A Pro-Signage II sorozatú kijelzők 42”-től (106 cm) 55”-ig (139 cm) háromféle méretben készülnek. Vízszintesen és függőlegesen egyaránt rögzíthetők, és számos csatlakozási lehetőségük segítségével napi 24 órán át, a hét minden napján készen állnak arra, hogy kiszolgálják ügyfeleiket.

Kommunikáció éjjel-nappal

A kiskereskedelmi üzletek nyitva tartási idejük után is kommunikálni szeretnének vásárlóikkal. E vállalkozások számára egy napi 24 órán át, a hét minden napján hiba nélkül üzemeltethető, Full HD felbontású kijelző ideális megoldást jelent. Az 1920×1080-as felbontás és a 178°-os betekintési szög révén a kijelző nagyobb távolságból, széles tartományban is tisztán látható. A nagy fényerejű (450 cd/m²), LED háttérvilágítással rendelkező kijelző gondoskodik arról, hogy a megjelenített tartalom kedvezőtlen fényviszonyok mellett is jól látható maradjon.

Számos csatlakozási lehetőség, sokféle tartalom problémamentesen

A Pro-Signage II sorozatú kijelzők számos csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek, így sokféle formátumú tartalom megjelenítésére alkalmasak. A két HDMI®, egy DVI-D bemeneten és az egy DisplayPort 1.2a csatlakozón felül egy RS-232 és egy LAN portot is beépítettek, így az aktuális bemenet kiválasztása mellett a kijelző ki- és bekapcsolása is vezérelhető távolról – ezért az eszköz sokféle feladatra, rugalmasan használható.

A Pro-Signage II sorozatú készülékeket OPS (Open Pluggable Specification) bővítőhellyel is ellátták, így azok telepítése és beállítása rendkívül egyszerű, további kábelekre és külső lejátszókra nincs szükség. Egy, az OPS szabványnak megfelelő PC csatlakoztatásával még hatékonyabban és biztonságosabban üzemeltethető üzleti kijelzővel hódíthatjuk meg vásárlóinkat.

Az egyszerű tartalomkezelés érdekében az eszközökbe médialejátszót is beépítettek. Ennek köszönhetően nincs szükség külső eszközök használatára. A beépített lejátszó az USB portra csatlakoztatott meghajtóról videók, zenék és fotók megjelenítésére, lejátszására képes.

Digitális kijelző bármekkora szabad helyen

A Pro-Signage II sorozatú eszközök vízszintes és függőleges helyzetben egyaránt rögzíthetők, így sokféle, kreatív üzleti alkalmazásra ideálisan használhatók. Több eszköz pedig akár 5×5-ös elrendezésben is összekapcsolható. 2×2 kijelzőt összekapcsolva és egyetlen jelforrásra csatlakoztatva Ultra HD felbontású kijelző is kialakítható.

A vékony keret, a karcsú kialakítás, valamint a matt fekete felületű készülékház miatt a Pro-Signage II sorozatú kijelzők diszkréten helyezhetők el bármilyen üzleti környezetben, így az üzenetek kerülnek a felhasználók figyelmének központjába.

A Pro-Signage II sorozatú eszközök (a TD-Z422 modell 42”, a TD-Z472 modell 47” és a TD-Z552 modell 55”) 2015 harmadik negyedévében jelennek meg az európai piacon.

A TD-X552X és a TD-X552M

Ezek a modellek egyaránt lehetőséget adnak professzionális felhasználók és műszaki szolgáltatást nyújtó cégek számára, hogy igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő összeállítást alakíthassanak ki. A videofal egységek elsősorban azok számára jelentenek ideális választást, akik a nap 24 órájában szeretnék a kijelzőt használni. A Toshiba új digitális megjelenítőit fejlett tartalomkezelési és vezérlési funkciókkal látták el, így folyamatos üzemeltetésük egyszerűen megoldható.

Nagyméretű videofalak kiépítése egyszerűen

A Toshiba videofal egységei akár önállóan, akár egy nagyobb, összekapcsolt kialakítás részeként is üzemeltethetők. Akár 100 egység is összekapcsolható (10×10-es összeállításban) függőleges vagy vízszintes elrendezésben, így sokféle, nagy felbontású digitális tartalom jeleníthető meg. A képmérettől függetlenül a videofal elemek rendkívül vékony kerettel (3,5 mm) rendelkeznek, ezért bármilyen környezetben közel zavartalan megjelenítést tesznek lehetővé.

Ezen felül mindkét bemutatott Toshiba videofal egység maximum 2×2-es elrendezésben (4 egység) UHD tartalmak megjelenítésére is képes különleges PC-s eszközök használata nélkül. A beépített DisplayPort 1.2a bemenetnek köszönhetően a megjelenítéshez csupán egyetlen kimeneti jelforrás szükséges, nem kell minden egyes kijelzőt külön csatlakoztatni.

TDX_1

Nagy fényerő, élénk színek

Az üzleti felhasználók számára a Toshiba két új modellt mutatott be: a TD-X552X és a TD-X552M típusjelű készülékeket. Mindkét változat nagy fényerejű, kiváló minőségű megjelenítést tesz lehetővé, így a tartalmak még világos környezetben is jól láthatók maradnak. A TD-X552X fényereje 700 cd/m2, míg a TD-X552M modellé 500 cd/m2. Mindkét modell betekintési szöge 178°, így a megjelenített képek kiváló minőségben láthatók.

Egyszerű tartalomkezelés

A Toshiba videofal egységek fontos új funkciója, hogy beépített médialejátszóval rendelkeznek, így a tartalomkezelés egyszerű, külső eszközök használatára pedig nincs szükség. Az üzleti felhasználás igényeihez igazodva a médialejátszó a csatlakoztatott USB eszközön tárolt fényképek megjelenítésére, zenék és videók lejátszására egyaránt alkalmas.

A rugalmasabb használat érdekében az eszközt számos csatlakozóval látták el. Ezek között RS232/LAN port is megtalálható, így a felhasználók számos forrásból érkező tartalmakat tudnak az egységen megjeleníteni.

A beépített OPS (Open Pluggable Specification) bővítőhelynek köszönhetően az eszköz telepítése egyszerű és gyors, ráadásul külső kábelek és lejátszók csatlakoztatására sincsen szükség. Egy csatlakoztatott, a szabványnak megfelelő PC segítségével biztonságosabb és minden igényt kielégítő megoldások alakíthatók ki.

A TD-X552X és a TD-X552M videofal egységek Európában 2015 második negyedévétől lesznek kaphatók.

Business Vision

A Toshiba bemutatja digitális üzleti kijelzőkhöz alkalmazható szoftverét, a Business Visiont. A standard és kibővített változatban is kapható, felhasználóbarát alkalmazás kisebb és nagyobb cégek számára is ideális választás. A szoftver a Toshiba jelenlegi és jövőbeni üzleti kijelzőin egyaránt használható, lehetőséget ad azok vezérlésére, a megjelenítések időzítésére, a különböző elrendezésű kijelzők beállítására és a kijelzőkkel kapcsolatos információk kezelésére is.

Rugalmasan használható szoftver sokféle tartalomhoz

A rugalmas tartalomkezelés érdekében a Business Vision alkalmazás számos egyedi beállítási lehetőséget kínál. A szoftver alkalmas egy kijelzővel rendelkező megoldás, vagy helyi szervert és egyazon telephelyen üzemelő kijelzőket is tartalmazó rendszer, vagy akár felhőalapú hálózattal csatlakozó, több telepítési helyen lévő, különböző megjelenítőket tartalmazó kialakítás vezérlésére is, így kisebb és nagyobb vállalatok egyaránt megelégedéssel használhatják. Az eredetileg egy OPS (Open Pluggable Specification) egységen elérhető alkalmazás –, amely a Toshiba digitális üzleti kijelzőinek többségével kompatibilis – segítségével a megoldás minden funkciója egyszerűen vezérelhető a tartalomkezeléstől az elrendezésen és a beállításokon át egészen az adminisztrációig.

A korszerű tartalomkezelő funkciók a legtöbb formátumot támogatják, így külső eszköz csatlakoztatására nincs szükség. A videók, fotók és szövegek mellett közösségi médiás widgetek, internetes források és RSS hírfolyamok segítségével egyedi tartalmak alakíthatók ki.

Az igazán figyelemfelkeltő tartalom megjelenítése érdekében a felhasználók előre beállított sablonok közül választhatnak. A kibővített változatban a felhasználók saját sablonokat hozhatnak létre, amelyek segítségével egyedi, kizárólag a vállalatra jellemző tartalmak hozhatók létre. Egyes modellekben a belső parancsok segítségével a sablonok megjelenítése óránkénti, napi vagy heti program alapján változtatható. Az egyedi megjelenítést garantáló tartalomkezelő alkalmazás a Toshiba elérhető megoldásainak eredményességét még tovább fokozza.

A Toshiba Business Vision szoftvere segítségével a tartalmak megjelenítésének ideje egyszerűen programozható, használjunk akár egyedi kijelzőt, akár egyszerre több megjelenítőt. Az időzítés egyedileg vagy csoportosan is beállítható. Ezen felül a szoftver támogatja a kijelzők függőleges és vízszintes elrendezését is. Segítségével videofalak és összekapcsolt kijelzők szintén vezérelhetők, így mindössze egyetlen bemenet használatára van szükség.

Kommunikáció teljes ellenőrzéssel

A Toshiba szoftverét üzleti alkalmazások kiszolgálására tervezték, így alkalmas látványos és magával ragadó tartalmak készítésére, ugyanakkor sokféle funkciót tartalmaz és kezelése is egyszerű.

A színfalak mögött a Business Vision alkalmazás részletes információt ad a kijelző aktuális állapotáról, így az eszköz vezérlése nem jelent problémát. A letöltéseket, a háttértárat, annak használatát és számos további funkciót egyetlen központból vezérelhetünk, így az esetleges rendellenességek már azelőtt kezelhetők, hogy fennakadást okoznának. A kibővített változat az egyes eseményeket naplózza is, a naplófájl pedig el is menthető. Alkalmazásával rendszerszintű szabályok alakíthatók ki, így a különböző helyszínekre telepített kijelzőkön megjelenő tartalmak egyedileg vezérelhetők – ez pedig ideális megoldást jelent például korhatáros tartalmak megjelenítésére. A Toshiba Business Vision szoftvere OPS egységen az európai piacon 2015 első negyedévében jelenik meg.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin