Connect with us

technokrata

Miért lett ilyen nagy az Xbox One?

xbox-one-gamescom1

Smart home

Miért lett ilyen nagy az Xbox One?

A Microsoft egyik formatervezője árulta el a titkot.

A Microsoft minden erejét beleadta az Xbox One megalkotásába, a készülékkel egy, az elődjénél sokkal erősebb, még szélesebb körű felhasználást biztosító terméket tettek le az asztalra. A már multimédiacenterként is funkcionáló konzolnak azonban van egy igen szembetűnő hibája, ami nem más, mint a mérete.

 

Xbox-One1Az Xbox One ugyanis az okostelefonok karcsuságával feltöltött világban egy kissé ódivatú, VHS magnókéra emlékeztető méretű dobozban jelent meg. Ennek az okát most Carl Ledbetter a Microsoft ipari formatervezője árulta el. Ledbetter szerint a túlméretezett hűtés miatt kellett ekkorára építeni a konzolt, így ugyanis hosszú ideig működőképes marad a termék, miközben a túlzott zajtól sem kell tartanunk.

Az is biztos, hogy a Microsoft egy életre megjegyezte az Xbox 360 korai sorozatánál tapasztalt, “A halál piros gyűrűjeként” emlegetett, 3 LED-es hibát, amely során a konzol a 4 előlapi LED-jéből 3-at felvillantva tudatta a tulajdonossal, hogy bizony elérkezett a vég. Ez már önmagában is bosszantó, azonban erre a hibára gyakran napokkal a megvétel után került sor, a Microsoft pedig óriási összeget költött a javításra és a lerobbant darabok cseréjére.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek