Connect with us

Katasztrófa-helyreállítás: A Barracuda ismét nagyot alakít

Smart home

Katasztrófa-helyreállítás: A Barracuda ismét nagyot alakít

A Barracuda Networks, Inc. (NYSE: CUDA), a felhőhöz kapcsolódó biztonsági és tárolási megoldások egyik vezető szállítója bemutatta 1 TB tárhellyel érkező Backup 290 modelljét, továbbá 2 TB kapacitásúra növeli Backup 390-es eszközét, még nagyobb rugalmasságot kínálva. Az IDC 2014 első negyedévéről közzétett PBBA -piaci jelentése (IDC Worldwide Quarterly PBBA Tracker, CQ1, June 2014) szerint a Barracuda vezette az integrált PBBA eszközök piacát, bevétele pedig közel 30 százalékkal növekedett éves szinten. A vállalat élen járó biztonsági és tárolási megoldásai eszköz, virtuális eszköz, felhőalapú illetve hibrid telepítési lehetőségeket kínálnak a felhasználók számára.

A vállalati felhasználók egyre inkább megbíznak a mentési célból épített eszközökben a növekvő adatvédelmi és helyreállítási kihívások miatt. Továbbá a szervezetek folyamatos működésre való törekvésével fokozódik a biztonságos üzletmenet és a katasztrófa-helyreállítási megoldások iránti érdeklődés. A mentési és helyreállítási eszközök használatával a vállalatok optimalizálhatják infrastruktúrájukat, hiszen ezek a megoldások megfelelő védelmet nyújtanak bármilyen támadás vagy adatvesztés ellen, kihasználva a felhő technológia adottságait.

A Barracuda Backup integrált mentési és helyreállítási termékpalettája magában foglal minden szükséges elemet az adatok biztonságos tárolásához, beleértve a szoftvert, a tárhelyet és a felhőalapú technológiát. A megoldás akár ötvenszer hatékonyabb tárolást biztosít a deduplikációnak köszönhetően, és a felhőbe vagy a privát helyre történő replikációt is lehetővé teszi. A vállalat kínálatában egyaránt megtalálhatók az 500 GB helyi tárterülettel rendelkező, kisvállalkozásoknak szánt eszközök, mint a 100 TB-os készülékek, amelyek az adatközpontokat is képesek kiszolgálni.

A portfólió újdonsága az 1 TB tárhellyel érkező Backup 290, mely az 500 GB-nyi memóriával rendelkező 190 és a megduplázott kapacitású (2 TB) 390 eszköz közé illeszkedik. Mindhárom készülék esetében a berendezés és az előfizetés külön, vagy a Backup-as-a-Service (BaaS) szolgáltatás részeként is megvásárolható, így még több rugalmasságot kínálnak a középvállalatok adatvédelmi és helyreállítási igényeinek kielégítésére. A BaaS magában foglalja a készüléket, az Energize Updates szolgáltatást, mely valós idejű spam- és vírusszűrést, továbbá frissítéseket kínál a felhasználók számára, valamint az Instant Replacement szolgáltatást, amellyel folyamatos hardverfrissítéseket hajthatunk végre. A szolgáltatás ezen felül korlátlan felhőalapú adattárolást biztosít, melyet 1, 3 és 5 éves periódusokra választhatunk.

A Barracuda Backup fejlesztései számos iparági elismerésben részesültek:

– az IDC 2014 első negyedévéről közzétett PBBA-piaci jelentése a szállított egységek alapján ismét első helyre sorolta a Barracudát az integrált PBBA eszközök piacán

– a Barracuda az IDC első negyedéves globális PBBA kutatásában a top 5 gyártó között szerepel, 29,8 százalékos éves árbevétel-növekedéssel (Top 5 Vendors, Worldwide PBBA Factory Revenue, 1Q14)

– a vállalat első alkalommal szerepelt a 2014 júniusában megjelent Gartner Magic Quadrant riport Enterprise Backup Software és Integrated Appliance kategóriájában

– a Barracuda Backup a VMware Technology Alliance Partner (TAP) program keretében megszerezte a VMware Ready minősítést, mellyel a megoldás elérte a legmagasabb szintű VMware támogatást.

„A Barracuda kiemelt előnye versenytársaival szemben, hogy teljes körű mentési megoldást kínál, tehát egy csomagban biztosítja a helyi készüléket és a felhőalapú védelmet. A Barracuda Backup a legrugalmasabban kezelhető és legköltséghatékonyabb integrált biztonsági mentési megoldás a piacon” – Wolfgang May, a Barracuda közép-kelet-európai régiójának értékesítés- és disztribúciófejlesztésért felelős menedzsere.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom