Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bővült a Samsung Okos Otthon portfóliója

Smart home

Bővült a Samsung Okos Otthon portfóliója

Otthoni biztonságra és hatékonyabb energiafelhasználásra fókuszáló új szolgáltatásokkal és termékekkel bővül a Samsung Okos Otthon portfóliója – jelentette be a koreai vállalat a berlini IFA szakkiállításon. Az új megoldások minden korábbinál tökéletesebb összeköttetést jelentenek az otthoni és a hordozható mobileszközök között. A Samsung évek óta törekszik arra, hogy a számtalan fejlesztésnek köszönhetően létrehozott intelligens otthon ne csupán egy utópisztikus gondolat, hanem a mai valóság legyen.

„Büszkék vagyunk arra, hogy olyan Okos Otthon megoldásokat kínálhatunk a felhasználók számára, amellyel otthonaik biztonságosabbak, energiafelhasználásuk pedig jobban menedzselhető lehet, s ezáltal mindennapjaik is sokkal könnyebbé és élhetőbbé válhatnak. Külön öröm számunkra, hogy Okos Otthon megoldásaink maximálisan úttörőnek számítanak a piacon, és hamarosan egyre inkább elterjednek világszerte” – hangsúlyozta Büttl Krisztián, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője.

A Samsung Okos Otthon megoldásainak középpontjában a kényelem áll. A most bemutatott újdonságoknak köszönhetően az otthoni hálózatba ezentúl harmadik gyártó eszközeit, s olyan szolgáltatásokat is be lehet csatlakoztatni, amelyek képesek a házban található összes eszközt szinkronizálni a digitális ajtózáraktól, az IP kamerákon át, az intelligens konnektorokig.

Samsung Okos Otthon – Az intelligens kényelem

A Samsung Okos Otthon biztonsági szolgáltatásai – az otthoni digitális ajtózárakra, IP kamerákra csatlakozva – lehetővé teszik, hogy folyamatosan figyelemmel kövessük, hogy mi történik az otthonunkban, és távolról is irányíthassuk, hogy ki megy be, és ki jön ki a házunkból, lakásunkból. Például, ha a digitális ajtózár nyitást jelez, akkor az okostelefonunkon erről egy értesítést kapunk. A most bemutatott Home View funkcióval az IP kamerákra csatlakozva az alkalmazás a mobiltelefonra küldi a képet, így megbizonyosodhatunk arról, hogy családtagjaink rendben hazaértek, és nincs miért aggódnunk.

Az otthoni energiahatékonyság sok tulajdonost foglalkoztat, hiszen nem mindegy, hogy mennyit kell otthonunk fenntartására költeni. A Samsung Okos Otthon szolgáltatás folyamatosan figyeli az energiaigényes háztartási eszközök – így például a légkondicionáló berendezéseket – s kielemzi, hogy egy adott időtartamra mennyibe kerül az adott eszköz használata. Követhetjük az energiafelhasználást akár napi, akár havi szinten is, s újabb határokat, fogyasztási célokat határozhatunk meg, hogy csökkenjenek a kiadásaink. Az Okos Otthon szolgáltatással egy eszközt érintő havi limitet is beállíthatunk, ha a fogyasztás e határhoz közelít, szintén értesítést kapunk.

Az Okos Otthon megoldások egy helyzetfelismerő szolgáltatással is bővültek, ennek köszönhetően automatikusan működésbe lépnek a beprogramozott készülékek, ha úgy érzékelik, hogy a közelükben vagyunk. Például a villany felkapcsolódik, a légkondicionáló berendezés elindul, ha azt észleli hogy nemsokára haza érkezünk, így már egy teljesen komfortos otthon vár majd minket.

Végül egy abszolút kényelmi szolgáltatással is bővült az Okos Otthon portfólió: otthoni berendezéseinket, mint például a légkondicionáló berendezéseket, a Smart LED világítást vagy akár a robotporszívót is bárhonnan elindíthatjuk egyszerű hangutasítással, amelyhez nem kell más, csak egy Samsung Gear okosóra, vagy egy Galaxy okostelefon. Számos részletes parancsot előre megtalálunk ezeken az eszközökön, hogy a lehető legtöbb háztartási készüléket tudjunk hangvezérléssel irányítani. A Samsung folyamatosan dolgozik azon, hogy az Okos Otthon készülékei és szolgáltatásai más gyártók termékeivel is kompatibilisek legyenek, és így tökéletes otthoni kényelmet kínáljon.

Nyílt Okos Otthon ökoszisztéma

2014 júliusában a Samsung és az Intel közösen létrehozta az Nyílt Kapcsolati Konzorciumot (Open Interconnect Consortium), amely egy olyan ipari sztenderdeken alapuló közös kommunikációs keretrendszer létrehozását célozza, amellyel vezeték nélkül is vezérelhetők az intelligens technológiát használó eszközök.

A Samsung Okos Otthon ökoszisztéma kiépítése érdekében a Samsung még ebben az évben közzéteszi az Okos Otthon SDK-t, azaz a fejlesztői szoftverkészletet, amellyel a partner vállalatok olyan eszközöket készíthetnek, amelyek már támogatják a Samsung legújabb Okos Otthon megoldásait.

Az Okos Otthon ökoszisztéma létrehozásának másik lépcsője a SmartThings felvásárlása, amelyet a közlemúltban jelentett be a Samsung. A SmartThings az okos otthonok piacának legnagyobb nyílt platformja; a 2012-ben alapított startup által létrehozott fejlesztői ökoszisztéma tagjai az összekapcsolt termékeknek és felhőalapú szolgáltatásoknak olyan új fajtáit tervezik meg és állítják elő, amelyek alapjaiban változtatják meg mindennapi használati tárgyaink működését. A Samsung hamarosan elérhetővé teszi termékeit és szolgáltatásait a SmartThings platformon keresztül fejlesztők és partnerek számára is, hogy az intelligens otthon minden előnyét élvezhessük. További információt a Samsung Fejlesztői Konferencián, november 11-13-án San Franciscóban oszt meg a vállalat.

„Egy olyan igazi ökoszisztéma létrehozásán fáradozunk, amelynek köszönhetően számos szolgáltatás, valamint a Samsung nyílt fejlesztői platformja a felhőben egyesíthető. Olyan megoldásokat hozhatunk így létre, amelyek eddig talán csak a forgatókönyvírók fejében fordultak meg, de otthonaink a közeljövőben minden képzeletet meghaladó intelligenciával tehetik még könnyebbé mindennapjainkat” – fogalmazott Büttl Krisztián, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés