Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ívekből sosem elég: 17 új, ívelt LED TV érkezett a Samsungtól

Smart home

Az ívekből sosem elég: 17 új, ívelt LED TV érkezett a Samsungtól

A Samsung lenyűgöző ívelt képernyős TV-k és audio készülékek széles választékával robbant be az IFA 2014-re. A vállalat 17 ívelt UHD és Full HD LED TV-vel állt elő, melyek 48 hüvelyktől 105 hüvelykig terjedő méretben érhetőek el. A forradalmian új 105 hüvelykes hajlítható UHD TV és az ívelt hangfalak bemutatásával a Samsung tovább erősíti az ívelt megoldások terén elért piaci pozícióját.

„Az ívek ihlette TV-knek köszönhetően új korszak kezdődött a televíziózásban, hiszen ez az egyszerű, mégis meghatározó jellegzetesség nagyban növeli a vizuális és az általában vett érzékelés élményét – nyilatkozta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – Az idei IFA remek alkalmat kínál arra, hogy az egész világ előtt bemutathassuk az ívelt formák hatalmát, az ívelt képernyőjű TV-k ugyanis egyre jobban elterjednek, jelentős hatást gyakorolva az otthoni vizuális élményre, valamint a piacra.”

Minden fogyasztói igényt kielégítő ívelt megoldások

Idén a Samsung a valaha volt legszélesebb ívelt TV és audio készülék választékot mutatta be Berlinben, így 17 ívelt UHD és Full HD LED TV-t, amelyek elérhetőek 48 hüvelykes mérettől egészen a – júliusban Európában is bemutatott – 105 hüvelykes képátlóig, amely ma a világon a legnagyobbnak számít.

A világ legnagyobb ívelt TV-jeként, a 105 hüvelykes ívelt UHD TV 21:9-es képarányával igazi mozivászon élményt nyújt az otthoni tévénézők számára. A 11 millió pixeles (5120 x 2160) felbontás a Full HD-nál ötször nagyobb, és bármely tartalmat képes UHD felbontásúra konvertálni. Továbbá a Peak Illuminator a Samsung saját képminőséget javító technológiája már a legfinomabb fényerő differenciákat is észleli, kihangsúlyozza a kontrasztot, ezáltal kibővíti a fényerőtartományt a nagyobb részletgazdagság érdekében, még a legsötétebb képek esetében is. A 105 hüvelykes ívelt Samsung UHD TV 160 W-os beépített hangszórói jól kiegészítik a látványvilágot, míg időtálló – szinte művészeti alkotás jellegű kialakítása – bármely otthon dísze lehet.

A Samsung most rántotta le a leplet a világ első és legnagyobb hajlítható képernyőjű UHD TV-jéről is. A sokoldalú és szemet gyönyörködtető 105 hüvelykes UHD kijelzővel és 21:9-es képaránnyal rendelkező hajlítható UHD TV könnyedén átalakul síkképernyőből ívelt képernyővé, így a felhasználó az optimális vizuális élmény érdekében saját maga döntheti el, hogy hogyan kívánja nézni a TV-t. A Samsung legújabb találmányának formatervezése az időtlen remekmű benyomását kelti 4200mm-es rádiuszú optimális görbületével. A tovább fokozott képoptimalizálás és a lélegzetelállító képminőség érdekében ráadásul az UHD Dimming és az UHD Upscalling technológiák mellett, csökkentett fényszórással és fokozott kontrasztarányokkal is ellátták a készüléket.

A hang hatalma

Az ívelt képernyős látványélmény kiterjesztéseként a Samsung bejelentette a HW-H7500 és HW7501 – a világ első, TV-hez illeszkedő ívelt hangfalak – megjelenését is, melyek tökéletesen illeszkednek a Samsung ívelt televízióihoz. Elegánsan ívelt formatervezésük a koncerttermeket idézi, a teljesítményüket pedig a 8.1-es hangrendszer garantálja.

A Samsung szintén az IFA-n leplezte le a legújabb vezeték nélküli Audio Multiroom hangszóróját, az M3-at. A vezeték nélküli Multiroom sorozat legfrissebb tagja kétutas kivitelben érhető el, és akár okos mobileszközökről is vezérelhető egyetlen rendszerben egyesítve a különböző helyeken tárolt zenéket.

Ráadásként a Samsung bejelentette a Spotify-jal kötött együttműködésének eredményét, a Spotify Connectet, amellyel a felhasználók otthonuk bármely pontján hallgathatják Spotify listájukon összeállított zenéiket. A Spotify Connect – történetében először – azt is lehetővé teszi, hogy két vezeték nélküli Multiroom rendszert működtessenek egyszerre.

Az ívek a világhírű digitális művészt, Miguel Chevaliert is magával ragadták

A Samsung bemutatórészlegébe látogatók megismerhetik az ívelt TV-k nyújtotta élmény művészi vonatkozását is, az „Ívek eredete” (The Origin of the Curve) című digitális művészi installáción keresztül, melyet a Samsung a világhírű digitális művésszel, Miguel Chevalierrel karöltve hozott létre.

Az „Ívek eredete” gyönyörűen, érzelmektől fűtötten demonstrálja természetes vonzódásunkat az ívelt formákhoz. A bemutatót az ívelt formák szépsége és a bennük rejlő erő inspirálta; magát az installációt számos, egymással fedésben lévő ív alkotja, kihasználva ezzel a Samsung UHD TV-k hihetetlen formatervezését. Ragyogó színek és képek jelennek meg UHD felbontásban, melyek összeolvadnak és különválnak a váltakozó lassú és gyors ritmusokra.

Az „Ívek eredete” idegenvezetés szeptember 5-10. között, naponta 10:00-12:00 és 14:00-16:00 óra  között lesz elérhető a látogatók számára.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés