Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Saumsung egy startupot vásárolt fel Smart Home projektjéhez

Smart home

A Saumsung egy startupot vásárolt fel Smart Home projektjéhez

A Samsung felvásárolta a SmartThings-et, az okos otthonok piacának legnagyobb nyílt platformját. A 2012-ben alapított startup által létrehozott fejlesztői ökoszisztéma tagjai az összekapcsolt termékeknek és felhőalapú szolgáltatásoknak olyan új fajtáit tervezik meg és állítják elő, amelyek alapjaiban változtatják meg mindennapi használati tárgyaink működését. A Samsung forrásaival és támogatásával a SmartThings dinamikus növekedés elé néz, így az okos megoldások még több eszköz és partner számára lesznek majd elérhetők.

A SmartThings továbbra is függetlenül, a jelenlegi vezérigazgató, Alex Hawkinson irányítása alatt fog működni annak a Samsung Nyílt Innovációs Központnak (Samsung Open Innovation Center – OIC) részeként, amely a Samsung szoftvereit és szolgáltatásait fejleszti. A 2012-ben alapított SmartThings okostelefonos alkalmazása segítségével a felhasználók megfigyelhetik, irányíthatják és automatizálhatják otthonukat és otthoni eszközeiket, bárhol is járjanak éppen. A startup nyílt platformja több mint 1000 eszközt és 8000 alkalmazást támogat.

„A Samsung már jó ideje foglalkozik olyan eszközök és alkalmazások kutatásával, amelyek képesek az egymás közti kommunikációra. A SmartThings felvásárlása egy izgalmas állomás ezen az úton. Olyan, a korábbinál okosabb, intelligensebb használati tárgyak és megoldások létrehozásán fáradozunk, amelyek az emberek életét megkönnyíthetik és jobbá tehetik. Nagyszabású terveink vannak a háztartási eszközök továbbfejlesztésével kapcsolatban, komoly potenciált látunk például az otthonunkat védelmező biztonsági megoldások és az energiagazdaságosság területén” – fogalmazott Büttl Krisztián, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője.

„A SmartThings a legaktívabb partneri és fejlesztői közösséget hívta életre az okos otthonok világában – mondta David Eun, a Samsung Nyílt Innovációs Központ vezetője. – Az összekapcsolt eszközök már régóta stratégiai jelentőséggel bírnak a Samsung számára, ezért mi – Alexhez és csapatához hasonlóan – azon dolgozunk, hogy a felhasználók élete még kényelmesebbé váljon. Azáltal, hogy megszólaltatjuk eszközeiket, leegyszerűsítjük a velük való interakciót. A még dinamikusabb növekedés érdekében meg kívánjuk őrizni a SmartThings platform nyíltságát.”

„Nyílt platformként mindig arra törekedtünk, hogy folyamatos innovációk révén tegyük a világ működését racionálisabbá, egyszóval okosabbá – mondta Alex Hawkinson. –– A Samsung támogatásával még több eszközgyártót és fejlesztőt leszünk képesek meggyőzni arról, hogy érdemes foglalkozni a tárgyak internetének végtelen lehetőségeket rejtő birodalmával. Nagyon örülünk neki, hogy a Samsung részeként tevékenykedhetünk tovább fő célunkért, azért, hogy minden otthonból okos otthon váljon.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés