Connect with us

technokrata

Pár év múlva mást fogunk tévének hívni, mint eddig

hbbtv_photo-03

Smart home

Pár év múlva mást fogunk tévének hívni, mint eddig

Piackutatási adatok szerint jelenleg már több mint 200 ezer hibrid okostévé van a hazai háztartásokban, és ezek közel 10 százalékán már használták is a HbbTV-szolgáltatást. Hogy mi is az a HbbTV?

A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) a földfelszíni digitális televíziós hálózaton kialakított, interaktív szolgáltatásokat nyújtani képes szabvány. A HbbTV-szolgáltatás keretében a DVB-T műsorszóró hálózaton sugárzott televízió- és rádióprogramok mellett internethálózaton eljuttatott multimédiás tartalmakkal bővíthető a kínálat, amely interaktív szolgáltatásokkal is kiegészülhet. Jellemzője a nagyon egyszerű használat – egygombos indítás. Európa egyre több országában terjed a hibrid televízió (HbbTV), a nézők a könnyű kezelhetőség miatt hamar megszeretik és használják ezt a szolgáltatást. A televízió-csatornák saját programjuk kiterjesztéseként használják ezt a felületet, és műsoraikhoz kínálnak kiegészítő információkat, érdekességeket.

HbbTV Magyarországon is!

Az Antenna Hungária 2013 októberében a digitális földfelszíni televíziós hálózatán ingyenes hibrid televíziós (HbbTV) tesztsugárzást indított MinDig TV Plusz néven, amely a MinDig TV Infocsatornájáról indítható el a távirányító piros gombjának megnyomásával, az arra alkalmas vevőkészülékeken.

hbbtv_photo-03

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) májusban MédiaKlikk néven indította el HbbTV-szolgáltatását a közszolgálati televízió-csatornákon, az Antenna Hungária, mint technikai háttérszolgáltató műszaki közreműködésével. A szolgáltatást a távirányító piros gombjának megnyomásával lehet elérni a MinDig TV platformon található bármely közszolgálati csatornáról, továbbá egyes kábeltelevíziós és műholdas műsorterjesztő rendszerekből. A portálon a foci vb indulása óta rendkívül gazdag és egyedülálló tartalom várja a nézőket: visszanézhetőek a már lejátszott meccsek, statisztikák és hírek érhetők el. A népszerű sportesemény a statisztikák szerint napról napra egyre több felhasználót vonz a HbbTV-felületre.

Iparági adatok szerint jelenleg már több mint 200 ezer Hbb-képes okostévé van a hazai háztartásokban, és ezek közel 10 százalékán már használták is a szolgáltatást. A Hbb-képes tévékészülékek kiskereskedelmi ára folyamatosan csökken, az újonnan eladott tévék közül már a közepes árkategóriájúak is képesek e funkció megjelenítésére.

Mi kell a HbbTV-szolgáltatás vételéhez?

– egy DVB-T tunerrel rendelkező okostévé, amely HbbTV-funkcióval is rendelkezik,
– az okostévét csatlakoztatni kell egy megfelelő tető vagy szobaantennához és DVB-T vételre kell állítani,
– a tévét csatlakoztatni kell az internethez,
– a tévébeállításokban ellenőrizni kell, hogy a HbbTV-funkció aktív-e vagy be kell kapcsolni.

Hogyan tudom aktiválni a HbbTV-funkciót?

Ezen a linken http://mindigtv.hu/vevoeszkozok további információ érhető el arról, hogy a MinDig TV matricával ellátott okostévék esetében hogyan lehet elérni vagy aktiválni a HbbTV- funkciót.

 Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő