Connect with us

technokrata

Hozzánk is megérkeztek az LG okostelevíziói

webOS_1

Smart home

Hozzánk is megérkeztek az LG okostelevíziói

Már Magyarországon is megvásárolhatók az LG webOS Smart TV-k.

Az LG webOS operációs rendszert futtató legújabb generációs okostévéi már Magyarországon is elérhetők. A webOS Smart+ TV-re keresztelt új termékcsalád modelljei minden eddiginél letisztultabb, átgondoltabb és átláthatóbb kezelőfelülettel büszkélkedhetnek valamint csatlakoztathatóságban is számos lehetőséget kínálnak, hála a webOS fejlesztőcsapatának. A webOS alapú tévék a nemzetközi szaksajtó és a vásárlók körében is osztatlan sikert arattak, amit jól mutat, hogy a márciusi debütálást követően, júniusra világszinten már több mint egymillió ilyen készülék talált gazdára.

Az LG 2014-es Smart TV termékpalettájának túlnyomó részét már webOS rendszerű Smart+ TV-k teszik ki különböző méretben és felszereltséggel. A nagy választéknak hála széles vásárlóközönség tapasztalhatja meg az LG okostévék által nyújtott Smart ökoszisztéma vadonatúj, üdítően egyszerű kezelőfelületét.

setup

“A témában végzett nemzetközi kutatásokból kitűnik, hogy a felhasználok egy jelentős hányada túl bonyolultnak gondolja a Smart TV-k használatát. Ebből kiindulva igyekeztünk minél egyszerűbb, átláthatóbb és intuitív kezelőfelületet alkotni, amivel bárki könnyedén elboldogul, és élvezet a használata” — nyilatkozta Szili Krisztián, LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketingmenedzsere. A nagyon pozitív nemzetközi fogadtatás után bízunk benne, hogy Magyarországon is nagy sikert arat majd webOS operációs rendszerünk, a webOS Smart+ TV” — tette hozzá.

A Smart+ TV-k már az első bekapcsolásnál „kézen fogják” a felhasználót egy BeanBird nevű animált figura formájában, hogy végigvezessék a pár lépéses beállítási folyamaton és csatlakoztatáson. Az LG Magic Remote mozgásérzékelős távirányítójával mindez nem is lehetne egyszerűbb. A csatlakoztatásban nagy segítség továbbá, hogy a webOS azonnal felismeri a tévéhez kapcsolt külső eszköz típusát, és egy előugró menüben megjeleníti az opcionális használati lehetőségeket.

launcher_default

A webOS teljesen újragondolt kezelőfelülettel, egy gombnyomásra előugró, csak a képernyő alsó szegmensét elfoglaló, oldalra görgethető Menü-sávval (Launcher menüvel) forradalmasítja a navigálást és keresést a Smart felületen. A Menü-sáv szimultán keresést és tartalomfogyasztást tesz lehetővé, hiszen a tévéadás, a Smart+ felületen elérhető tartalmak és a külső eszközökön tárolt média közötti váltáshoz nem kell visszalépni a kezdőlapra.

A webOS menüje három részből tevődik össze, alapját pedig minden esetben a képernyő alsó részén végigfutó dőlt sávok képezik. Megnyitáskor az előre telepített prémium alkalmazások közül választhatunk, jobbra görgetve a többi előretelepített illetve a letöltött alkalmazások válnak elérhetővé, bal oldalon pedig a futó alkalmazások listája látható. Az alkalmazásokat és tartalmakat jelző színes sávok sorrendjét egyszerű „drag and drop” (fogd és húzd) módszerrel könnyedén változtathatjuk, személyre szabhatjuk. Miközben a Smart+ TV kezelőfelületén böngészünk, a képernyő fennmaradó felső részén az éppen futó tartalmat láthatjuk, legyen az akár tévéműsor, Youtube videó, vagy valamelyik applikáció.

webOS_1

Az LG webOS platformja az LG Store dinamikusan bővülő alkalmazásgyűjteményéhez is hozzáférést nyújt. Az LG Store alkalmazástárban a felhasználók kedvükre válogathatnak a Smart+ TV platformon keresztül elérhető, megjelenésében a TV képernyőjére optimalizált legnépszerűbb alkalmazások, 3D tartalmak és játékok között. A logikusan rendszerezett kategóriák miniatűrképe alapján gyorsan és kényelmesen kiválasztható a kívánt tartalom.

Az LG most 12 féle különböző felszereltségű webOS Smart+ TV platformmal ellátott modellt vezetett be a hazai piacra, mindet számos méretvariációban, közülük három ULTRA HD felbontású tévét is. Az LG az LB630V modelltől egészen a felsőkategóriás LB870V LED/LCD TV-ig ezt a platformot kínálja tévéiben.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek