Connect with us

technokrata

Megdöbbentő: Ennyit spórolhatunk a nyomtatáson!

X585 control panel keyboard_HR

Smart home

Megdöbbentő: Ennyit spórolhatunk a nyomtatáson!

Szerencsére van egy jó megoldás.

Évi több milliárd forint költségmegtakarítást eredményezhetne a hazai KKV szektor számára amennyiben a cégek működésüknek megfelelő nyomtatási technológiára váltanának. Míg a 15 felhasználó feletti, illetve a nagyvállalati környezetben a lézernyomtatás sok esetben továbbra is a megfelelő választás, a kisvállalkozások számára a legfejlettebb tintasugaras technológia akár a felére is csökkentheti a nyomtatási költségeket.

A nyomtatással kapcsolatos kiadásokat a nyomtató beszerzési ára, a kellékanyag, az energia-felvétel, a papírfelhasználás és a karbantartási-költségek határozzák meg. Költségcsökkentés csupán minőségi vagy mennyiségi kompromisszumokon keresztül volt elérhető, mint a színes nyomtatás csökkentése vagy a nyomtatás számának korlátozása.

X585 control panel keyboard_HR

A nyomdaiparban már bizonyított technológia adoptálásával a HP Officejet Pro X nyomtatócsalád forradalmi változásokat hoz az irodai nyomtatás területére. Az új technológiának köszönhetően kategóriájában jelentősen tudja növelni az eddig megszokott nyomtatási sebességet, miközben a költségek csökkentéséről is gondoskodik. A HP Officejet Pro család a kisirodai lézernyomtatók oldalankénti költségeinek akár feléért képes minőségben egyenértékű nyomatok készítésére. Ezen túlmenően a HP Officejet Pro X színes nyomtató sorozata a HP PageWide technológiájának köszönhetően akár 70 irodai minőségű oldal nyomtatására is képes percenként.

A HP Magyarország számításai szerint a 10-49 főt foglalkoztató hazai kisvállalkozások átlagosan havi 3000 oldal nyomtatási teljesítmény mellett az Officejet Pro X technológiájának köszönhetően havonta akár 17 000 forintot is megspórolhatnak a kisirodai lézernyomtatókkal szemben, miközben havi 2 órával kevesebb idő telne el nyomtatással. Ennek eredményeként az idehaza működő több mint 30 000  kisvállalkozás havi szinten akár fél milliárd forint költséghatékonyságot is elérhetne.

A HP PageWide technológia lényege, hogy miközben a papír mozog, a lapszélességű nyomtatófej stabilan áll, ennek köszönhető a gyorsan és halkan megszülető eredmény. Mivel nyomtatás közben az egyedüli mozgó alkatrészeket a laptovábbító mechanika jelenti, így a készülék hosszú távú megbízhatósága is adott.

Officejet Pro X 576dw foto 1

A HP PageWide technológián alapulnak a vállalati felhasználásra fejlesztett legújabb HP OfficeJet Enterprise X tintasugaras nyomtatócsalád tagjai is. A HP Officejet Enterprise Color X555 ás X585 sorozatok egyesítik a HP vállalati lézernyomtatók által nyújtott sokrétű tudást a PageWide technológia forradalmi megoldásaival. Ennek köszönhetően a megbízhatóság és a széleskörű alkalmazhatóság mellett, a HP OfficeJet Enterprise X nyomtatók képesek akár kétszer akkora sebességgel és fele akkora lapköltséggel működni, mint a hasonló teljesítményű lézernyomtatós társaik. A HP OfficeJet Enterprise X termékek ugyancsak képesek a 70 irodai minőségű oldal percenkénti nyomtatására.

„A KKV szektor szereplőinek érdemes újragondolni a mindennapi nyomtatásról alkotott véleményüket és átértékelni milyen termékre van szükségük a cégük költségeinek és hatékonyságának optimalizálásához. A legújabb tintasugaras termékek sok esetben nyújtanak kedvezőbb alternatívát a megszokott lézernyomtatókkal szemben.” – mondta Takáts Kristóf, a HP vezérigazgató-helyettese.

 Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd