Connect with us

technokrata

Így lesz még szebb az LG OLED televíziója

_MG_4917

Smart home

Így lesz még szebb az LG OLED televíziója

Magyar enteriőr díszíti a dél-koreai gyártó zászlóshajóját.

Világszerte egyedülálló együttműködés jött létre az LG Electronics és a Wenga Bútormanufaktúra között: a kézműves magyar bútorgyártó ugyanis egyedimédiafalat és teljes nappali enteriőrt tervezett az LG többszörös díjnyertes ívelt OLED TV-jéhez, kiemelve annak nem mindennapi tulajdonságait. Így a készülék tulajdonosai az azzal maximális összhangban lévő, prémium nappali kompozícióban helyezhetik el azt.

IMG_4852

Az OLED technológiának köszönhetően új távlatok nyíltak a formatervezés terén, és a korábbinál sokkal vékonyabb, sőt, akár ívelt vagy hajlítható panel-kialakítás is lehetővé vált. Ezzel összhangban az aktuális bútortervezési luxusirányzatok is az ívelt formák irányába mutatnak, hiszen ezek nehezen reprodukálhatóak, magas minőségű anyaghasználatot követelnek és minden egyes darab gyártása odafigyelést igényel. Az újszerű formatervezés trendje hozta össze a maga területének két kiemelkedő szereplőjét, a magyar Wenga Bútormanufaktúrát és az LG Electronics Magyar Kft-t.

Az LG Electronics, az OLED TV-k hazai piacát kizárólagosan uralva idén tavasszal már a második ívelt OLED TV modellt tette elérhetővé Magyarországon. A képalkotás terén ez a technológia egy teljesen új korszakot jelent, hiszen végtelen kontraszttal és a legmélyebb fekete színnel ajándékozza meg a nézőt. Egyszerű panelszerkezetének köszönhetően az OLED technológia egészen új formatervezést tesz lehetővé: így valósulhatott meg, hogy az LG OLED TV-jének kijelzője mindössze 4,3 milliméteres, formája ívelt, így a szemnek a legkényelmesebb látványt nyújta, ráadásul mindez egy átlátszó, légies állványon pihen, lebegő hatást keltve a néző számára. Ez a kecsesség ihlette meg a magyar kézműves bútorgyártót.

_SA_7545

„Az egyes elektronikai készülékek a helyiségek szerves részét képezik, sőt, gyakran központi helyet foglalnak el bennük. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a lakberendezés során az otthoni szórakoztató központunkat is belekomponáljuk a térbe. Így jöhet létre egy igazán összehangolt és stílusos enteriőr. Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Wenga Bútormanufaktúra is felismerte ennek jelentőségét, és a prémium tévé mellé olyan különleges médiafalat tervezett, amely elegáns, visszafogott és teljes mértékben azt a célt szolgálja, hogy előtérbe helyezze, sőt kiemelje ezt a nem mindennapi készüléket. Mivel az ívelt tévéhez idomulva ívelt a médiafal is, így tökéletes összhangot alkotnak a térben, és megragadják a tekintetet” — mondta el a kompozíció bemutatóján Falus Viktória, az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai marketingkommunikációs menedzsere.

Az LG ívelt OLED TV ihlette médiafal

A Wenga által tervezett és gyártott exkluzív médiafal a készülékhez méltó enteriőrbe helyezi az OLED televíziót, hangulatot és látványt teremt. Úgy alakították ki, hogy a tévét tartó panelt egy vastag, látványos keret fogja közre és emelje ki. A keret bézs, krokodilmintás, textilbőr borítást és fémhatású dekorációs elemet kapott. A belső panel mögötti íven LED világítás fut körbe, amelynek fényét üveg hátfal tükrözi vissza és szórja szét a térben, hangulatfényt és háttérfényt biztosítva televíziózás közben. A belső alcantara textilbőrrel borított panelen foglal helyet a tévé, a komódra helyezve. Hogy finoman kövesse az LG OLED TV-jének ívét, a médiafal belső paneljét is meghajlították. Ennek köszönhetően igazán elegáns és harmónikus összhatást kelt, ahogyan a két ív együtt, összhangban fut.

_MG_4917

A lakberendezés során fontos elrejtenünk a zavaró kábeleket, zsinórokat. A Wenga médiafala egy szerelőnyílás segítségével nyeli el a kábeleket, a hozzá tartozó komódban pedig a lejátszók kaphatnak helyet. A komód teteje festett üveggel borított, ajtajainak elején visszaköszön a krokodil textilbőr, az egyedi fém fogantyúkat pedig Swarovski kristályokkal díszítették.

„Ezt a médiafalat speciálisan az LG ívelt OLED TV-jéhez terveztük. Mivel maga a tévé önmagában is nagyon látványos, már-már dizájnikonról beszélünk, ezért a hozzá gyártott médiafalat hasonlóan magas minőségű luxus anyagokból alkottuk meg, melyeknek köszönhetően méltó párja lett a televíziónak. Ez a tévé egy olyan darabja a lakásnak, amivel az ember szívesen büszkélkedik, ezért érdemes kiemelni, méltó környezetbe helyezni ezzel a médiafallal” — mondta el Erdős Orsolya, a Wenga Bútormanufaktúra tervezője.

Árak és elérhetőség

Az érdeklődők az íves médiafalat a tévével és a teljes nappali enteriőrrel egy hónapon át – május 8. és június 2. között – megtekinthetik a Wenga Bútormanufaktúra bemutatótermében, a törökbálinti MAXCity Lakberendezési áruházban.

_SA_7552

A Wenga Bútormanufaktúra minden bútort egyedileg tervez és gyárt. Így az LG OLED tévéjéhez készült médiafalat is a megrendelő speciális igényeinek megfelelően készítik majd el. 

Az LG 55EA970V ajánlott bruttó fogyasztói ára: 1 199 000 forint

A Wenga Bútormanufaktóra médiafalának ajánlott bruttó fogyasztói ára: 800 000 forint

A médiafal és a tévé együtt, 25%-os kedvezménnyel, azaz 1 500 000 forintért vásárolható meg a Design Plus kiállítás végéig.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom