Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beszáll a TV piacra az Amazon

Smart home

Beszáll a TV piacra az Amazon

Az Amazon Fire TV az Apple TV-nek állít konkurenciát.

Napjainkban folyamatosan változnak a műsornézési szokások, míg hosszú időn át kizárólag a televízió jelentette a fogyasztás központját, addig mostanra a mobil eszközök és a számítógépek is átvették a terepet. A vállalatok ezért különböző, a készülékhez csatlakoztatható eszközzel próbálják tartalomfogyasztásra ösztönözni a vásárlókat. A “csábítás” másik területe az internetes streaming szolgáltatásokban rejlik, melyek egy adott összegért cserébe egész hónapon át szolgáltatják számunkra a műsorokat, legyen szó a legújabb, általunk választott sorozatról vagy egy-egy új filmről. Ezek közé tartozik például az Apple TV is, a kaliforniai gyártó terméke pillanatok alatt betekintést enged a legújabb iTunes tartalmakba illetve Netflix sorozatokba is.

amazon-fire-tv

A sikert most az Amazon is megirigyelte, a gyártó legújabb, Fire TV névre keresztelt modelljével. A készülék segítségével az amerikai vásárlók pillanatok alatt a Netflix, a Prime Instant Video a, Hulu Plus, a WatchESPN és a SHOWTIME tartalmait élvezhetik. A négymagos processzorral és 2 GB RAM-mal érkező Fire TV a Google Android egy erősen módosított kiadását futtatja, így a HTML 5 szabványnak hála külsős cégek is fejleszthetnek rá applikációt.

amazon-fire-game-controller-image_1280

A játékosokra is gondoltak az amerikai vállalatnál, az androidos rendszernek hála ugyanis ezek futtatására is lehetőség van. A vállalat szoftveráruházában több ezer ingyenes játékkal találkozhatunk, de a fizetős példányok ára sem több 1,5 dollárnál. A szórakozást a külön, az Xbox One mintájára elkészített kontroller garantálja, ez 39,99 dollárba kerül.

A Fire TV 19,99 dollárért már most megvásárolható az amerikai üzletekben, ám a hazai megjelenésről egyelőre nincs információ.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés