Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden eddiginél jobb 3D-s nyomtatókkal rukkolt elő a 3D Systems

Smart home

Minden eddiginél jobb 3D-s nyomtatókkal rukkolt elő a 3D Systems

Alaposan felfrissítette palettáját a 3D Systems.

A CES-re időzítette idei nagy durranásait a 3D Systems. A 3D-s nyomtatóiról ismerté vált vállalat kihasználta a technológia egyre nagyobb népszerűségét, újdonságai biztosan sok érdeklődőnél kerülnek fel majd a kívánságlistára.

 

CubePro

A sort a CubePro-val kezdték, az új modell 5000 dolláros áron debütál, ám ezért a pénzért igen sokat is ad. Egyszerre ugyanis akár három színben is tud nyomtatni a készülék, illetve a többféle anyag sem akadály számára.

CubePro-left-low-backlit-hires

A Wifi kapcsolattal működő modell egy átlagos készüléknél 2,5* nagyobb darabokat is el tud készíteni, ezzel a gyártó szerint kiváló lehet a hobbi vagy akár profi körülmények között nyomtatóknak. A modell apró, 27,5 centis magassága és 26,5 centis szélessége miatt akár egy asztalon is könnyedén elfér, így gyakorlatilag bárhol munkára fogható.  A mai okostelefonos világban kifejezetten üdvözítő, hogy az általunk iOS, Android vagy Windows Phone alapú készüléken elkészített modellt egyből, a telefonról ki tudja nyomtatni.

Cube 3

A következő újdonság jóval közelebb került az elérhető árkategóriához, a harmadik generációs Cube modellért ugyanis “csak” 1000 dollárt kér a gyártó. Az új modell egyszerre akár két színnel tud dolgozni, illetve a CubePro-hoz hasonlóan számára sem akadály az eltérő anyagok használata.

cube-3-3d-printer-2.png

 

A versenytársaknál kétszer gyorsabb készülék minden fontos szabványnak megelel, így akár gyermekek számára is használható, biztosan nem okoz majd sérülést. A Cube 3 kialakításakor a hordozhatóság is szempont volt, a modell így  a kialakított kéztámaszok segítségével könnyedén cipelhető egyik szobából a másikba. Akárcsak fejlettebb társa, a Cube is támogatja a 3D Systems iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra készült applikációját, így akár mobilról is nyomtathatunk.

CeraJet

A most bemutatott újdonságok közül egyértelműen a CreaJet képviseli a csúcsot, a 10000 dollárért kínált modell ugyanis professzionális felhasználásra készült.

weave-cups-jf-brandon-hires

A gyártó szerint a készülék leginkább a művészek számára jelent  jó alternatívát, a CreaJet ugyanis akár a kerámia használatától sem retten meg, így fazekasok is nyugodtan alkalmazhatják.  A 2014 második felében érkező modellről sokat még nem árult el a gyártó, reméljük hamarosan minden érdekes újításról beszámolnak a készülékkel kapcsolatban!

CubeJet

Szintén az év második felében számíthatunk a kifejezetten oktatási és kisvállalkozási célra kifejlesztett CubeJet-tel.

CubeJet-Color-Part-hires

Az 5000 dolláros áron piacra kerülő modell pontos specifikációját egyelőre nem árulták el, mindössze annyit tudtunk meg, hogy a CubeJet kifejezetten precízen és gyorsan dolgozik majd minőségben pedig eléri a professzionális modelleket, azoknál jóval megfizethetőbb áron.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés