Connect with us

technokrata

Nem ismétli meg elődje sikerét a Wii U

Smart home

Nem ismétli meg elődje sikerét a Wii U

Egy elemzés szerint alig 25 millió darab fogyhat a Wii U-ból.

A 2006-os év egyik nagy meglepetése volt a Nintendo Wii, a japán vállalat hadonászással irányítható konzolja ugyanis bombasiker lett,  olyannyira, hogy a cég legnépszerűbb asztali konzoljává vált.

A több mint 100 millió példányban gazdára talált eszköz sikerét egyetlen konkurense sem tudta megismételni, a Nintendo így nagy mellénnyel vágott neki az utód fejlesztésének. A Wii U viszont közel sem lett akkora siker mint elődje, sőt, a DFC Intelligence elemzése szerint a konzol a teljes életpályája alatt alig éri majd el a 25 milliós eladást, ez pedig a negyede a Wii adatainak.

wiiufirmware-delay

Az ok minden bizonnyal abban keresendő, hogy a Wii U nem tartalmaz elég, a nagy tömegeknek is könnyendén eladható újdonságot, így sokan inkább megvárják amíg összegyűlik a pénzük egy jóval trendibb Playstation 4-re vagy Xbox One-ra. Az biztos, hogy a Nintendonak nem lesz könnyű dolga, teljesen újra kell gondolni a következő generációt, feltéve, ha szeretnének még labdába rúgni a Sony és a Microsoft mellett.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin