Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehűti az irodát az LG

Office

Lehűti az irodát az LG

Rendkívül fejlett, vállalatok számára szánt klímaberendezést mutatott be a dél-koreai vállalat.

Az LG Electronics (LG) Európában elsőként Magyarországon mutatta be új változó hűtőközeg áramú (VRF – Variable Refrigerant Flow) megoldását, a Multi V IV-et. A vállalat nagy sikerű Multi V termékeinek legújabb generációja az ágazatban kimagasló, az elődjéhez képest is 30 százalékkal jobb energiahatékonysággal bír, aminek köszönhetően csökkennek az üzemeltetési költségek és kisebb a környezet  terhelése is. A Multi V IV az LG több, saját fejlesztésű technológiáját alkalmazza, valamint egy kényelmesen használható, új szabályzási funkciót is tartalmaz. A rendszer telepítését pedig a jelentős súlycsökkenés és a megnövekedett csővezetési lehetőségek segítik.

Az LG az „Épületgépészet: múlt, jelen és jövő” kiállítás főszponzoraként a Közlekedési Múzeumban mutatta be legújabb Multi V megoldását. Az október 27-ig megtekinthető kiállításon helyet kapott a vállalat klímaberendezéseinek történetét bemutató installáció is. 

Az LG legújabb VRF rendszere a vállalat több, saját fejlesztésű technológiájátúj, HiPORTM rendszerű kompresszor és változtatható járatszámú hőcserélő, intelligens olaj-visszavezetés és hűtőközeg gőzbefecskendezés — alkalmazva kimagasló energiahatékonysági és költségcsökkentési mutatókkal rendelkezik. A Multi V IV mind működésben, mind szabályozástechnikában, mind pedig telepíthetőségben a nagysikerű Multi V sorozat egy teljesen új generációja.

IMG_1958

A 4 legfontosabb új technológia

A HiPORTM olaj-visszavezetés egy olyan piacvezető technológia, amely hatékonyan csökkenti a kompresszor energiaveszteségét. A HiPORTM az olajat közvetlenül a kompresszorba vezeti vissza, így jelentősen csökkenti a hagyományos kompresszortechnikánál jelentkező alapvető hatékonysági problémákat. A HiPORTM technológiának köszönhetően az egység fajlagos hatásfoka (COP) hűtés esetében 6,7 százalékkal, fűtés esetében pedig 5,4 százalékkal magasabb.

Az LG fejlett gőzbefecskendező megoldása kétfokozatú kompressziós technológiát alkalmaz, amely még különösen hideg környezetben is, akár -25 Celsius fokos külső hőmérséklet mellett is hatékony fűtésről gondoskodik. A HiPORTM technológiával együtt a rendszer az integrált energiahatékonyságot 2 százalékkal, a fűtési hatékonyságot pedig 10 százalékkal javítja. Az LG gőzbefecskendező technológiája 27 százalékkal javítja a fűtési teljesítményt.

Az LG szabadalmaztatott technológiáját alkalmazó, változtatható járatszámú hőcserélő az aktuális üzemmódnak megfelelően működik. A hőcserélő a hő átadó felületének változtatásával a rendszer további 15 százalékkal tudja fokozni az integrált energiahatékonyságot.

A negyedik fontos innováció a kültéri egység szívét jelentő, újgenerációs, inverter kompresszor. A Multi V IV megoldás egy, vagy két első osztályú, inverter kompresszort tartalmaz, amelyek széles üzemi tartományban (15~150Hz) működnek. Az LG fejlett megoldása ennek köszönhetően bizonyos terhelési körülmények esetén minimálisra tudja csökkenteni az energiaveszteséget, és 3 százalékkal javítja az energiahatékonyságot. A Multi V IV emellett rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű hideg, vagy meleg levegő előállítására képes, jelentősen javítva ezzel az épületben tartózkodók komfortérzetét.

IMG_1975

Energiahatékonyság

A Multi V IV megoldásával a fentieknek köszönhetően a 4,85-os EER-tényezővel bír, ami a VRF rendszerek között a világ egyik legmagasabb értéke. A Multi V IV részterhelésen gyakorlatilag minimálisra csökkenti az energiaveszteséget, így elődjéhez képest akár 30 százalékos előrelépést jelent az integrált energiahatékonyság szempontjából.

Teljesítmény

Az egység hűtési üzemi tartománya -5 °C-ról -10 °C-ra bővült, így ideális megoldást jelent olyan terek hűtésére, amelyek egész évben hűtést igényelnek, például a számítógépes szervertermek. A leolvasztási ciklus mellett is hatékony fűtés csökkenti a leolvasztási időket, így a hideg téli hónapokban akár 27 százalékkal javul a fűtési teljesítmény. Egy másik intelligens energiatakarékossági technológia, az LG fejlett hóérzékelő rendszere, amely megakadályozza, hogy a hó összegyűljön a külső egységen. Mivel az érzékelő rendszer valós idejű felügyeletet biztosít, a ventilátor csak akkor kapcsol be, ha az egységen annyi hó gyűlt össze, amit már le kell fújni, ezzel elkerülve a felesleges energiafelhasználást.

Intelligens távfelügyelet

Az AC Smart intelligens távfelügyeleti rendszer lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy könnyen telepíthető, okostelefonos alkalmazás segítségével, vagy számítógépen keresztül távolról is figyeljék és kezeljék a berendezéseket. Az intelligens megoldás segítségével akár 128 beltéri egység felügyelhető.

IMG_2008

Telepíthetőség

A rendszer az ágazatban kiemelkedő, 1000 m hosszú csővezetés lehetőségét is támogatja, ami a külső és a belső egység egymástól max. 110 m-es szintkülönbséggel és az egyes belső egységek közötti max. 40 m-es távolság lehetőségével a Multi V IV-et ideálissá teszi magasabb iroda- és lakóépületekben történő alkalmazására is.  A megoldási lehetőségeket tovább bővíti, hogy a kültéri egység más gyártók termékeinél átlagosan 26 százalékkal könnyebb. A kisebb tömegnek köszönhetően a tartószerkezetekre mérsékeltebb terhelés hárul, és a kültéri egység felszerelése is egyszerűbbé válik.

Az LG Multi V IV-gyel bárki közelebbről is megismerkedhet, aki ellátogat Budapesten a városligeti Közlekedési Múzeumba. Az LG Electronics a főszponzora ugyanis az „Épületgépészet: múlt, jelen és jövő” kiállításnak, ahol a vállalat installációjában nyomon követhető a vállalat épületgépészeti megoldásainak története. A jelenkor csúcstechnológiája a Multi V IV kültéri egységben ölt testet, amit az LG legújabb beltéri egységei egészítenek ki.

 



Szólj hozzá!

További Office

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés