Connect with us

technokrata

Csökkenti a Wii U árát a Nintendo

tobb_bejelentetlen_wii_us_cim_is_megjelenik_meg_2014_elott_1

Smart home

Csökkenti a Wii U árát a Nintendo

Szeptember 20-i kezdettel 349,99 dollárról 299,99 dollárra csökkenti a japán Nintendo Wii U játékkonzoljának árát.

A japán vállalat ezzel a lépéssel akar felkészülni az őszi szezonra, amikor két nagy riválisa, a Sony és a Microsoft új konzolokat dob piacra.

A Nintendónak csak 3,61 millió Wii U konzolt sikerült értékesítenie annak tavaly novemberi amerikai megjelenése és az idén június között. A japán vállalat azt reméli, hogy az árcsökkentéssel növelheti az eladásait, és teljesítheti azt a célkitűzését, hogy a 2014 márciusában befejeződő pénzügyi évben összesen kilencmillió konzolt adjon el.

tobb_bejelentetlen_wii_us_cim_is_megjelenik_meg_2014_elott_1
A Wii U összességében gyengén teljesített elődjéhez, a Wii konzolhoz képest. Hat év alatt a Wii konzolból 99,8 millió darabot értékesítettek. Ez meghaladta a Sony Playstation 3 konzoljának több mint 77 milliós, és a Microsoft Xbox 360 konzoljának 77,2 milliós eladásait.

Elemzők szerint azonban bármennyire is jól teljesít a Nintendo Wii U konzolja, a következő hónapok mindenképpen a Sonyról és a Microsoftról fognak szólni. A Sony november 15-én dobja piacra az új Playstation 4 konzolját (399 dollárért), és erre az időszakra várják a Microsofttól is az új Xbox One konzolt (499 dolláros áron).Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp