Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális átállás a Samsunggal

Smart home

Digitális átállás a Samsunggal

Ma például Magyarországon 4,1 millió háztartásban van legalább egy televíziókészülék, és a tévézéssel töltött idő a teljes magyar népesség tekintetében napi 4 óra 21 perc.

A televíziózás megszületésében Mihály Dénes magyar feltaláló is jelentős szerepet játszott különleges ötletivel és mintegy 300 szabadalmával. A mai értelemben vett hangosfilm feltalálójának is ő tekinthető. Az első színes tévét 1929-ben készítették el, de a gyakorlatban használható színes televízió-szabvány megalkotása még közel tíz évet váratott magára. Megalkotása szintén egy magyar származású fizikus, Goldmark Péter Károly nevéhez fűződik. Noha a BBC már 1929-ben megkezdte a kísérleti műsorszolgáltatást Angliában, Magyarországon csak 1954 óta létezik a televíziózás, és az első tévé, amit az Orion gyártott, csak 1956-tól volt kapható. A színes tévéadás pedig 1969-ben érkezett meg hazánkba. Az analóg földfelszíni műsorszórás 1954-ben kezdődött magyarországi története 2013. október 31-én ér véget – ekkor kapcsolják le ugyanis az utolsó területeken is az analóg földfelszíni sugárzást. Ezzel 2013-tól egész Magyarország digitális lesz.

Watching TV

A Samsung az 1970-es években fordult a televíziós technológiák felé. Az 1970-es kezdetek óta, amikor is elkészült a vállalat első, még fekete-fehér televíziója, a 30 centis képátlójú P-3202, a vállalat folyamatos innovációkkal járult hozzá a TV fejlődéséhez. A világ első digitális televíziójának (1998), a világ első LED TV-jének (2009) és a világ első háromdimenziós HD LED TV-jének megalkotása is a Samsung nevéhez fűződik. Azt, hogy a folyamatos fejlesztés mennyire fontos a Samsung számára, jól mutatja, hogy 2012-ben 33 fejlesztőközpontjában összesen 10,8 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre. A fejlesztés eredményességét hatalmas sikerek példázzák: immár hét egymást követő évben lett a Samsung a világ legnagyobb tévégyártója, akinek minden egyes percben 100 televíziókészüléke kel el a világon. A Samsung és a televíziózás történetében hazánk is nagy szerepet játszik: a jászfényszarui gyárban az elmúlt 24 évben mintegy 60 millió tévé és monitor készült el, amelyeknek döntő többsége a világpiacra került.

 smart_tv_01

Ma Magyarországon megközelítőleg 4,1 millió háztartásban több mint 3,3 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 800 ezer háztartás túlnyomó zömében a tető- vagy szobaantennával fogható digitális és analóg földfelszíni sugárzású adásokat néznek – utóbbiakat érinti a most zajló digitális átállás. Ahhoz, hogy a digitális adás is fogható legyen, külön set-top-box, vagy beépített DVB-T tunerrel rendelkező készülék szükséges – a Samsung jelenleg forgalmazott minden televíziójában található DVB-T tuner. A lakosság tehát a Samsung televíziókészülékeivel maximálisan felkészülhet a digitális átállásra és zavartalanul foghatja a továbbiakban is a televízióadást.

Ráadásul, a vállalat különleges akcióval ünnepli a digitális átállást: a 2013. június 15. és július 31. között vásárolt Samsung tévékészülékek tulajdonosai között a http://regisztracio.samsung.huoldalon történt regisztrációtól számított egy héten keresztül naponta 100 000 Ft értékű MOL üzemanyagkártyát sorsolnak ki.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés