Connect with us

technokrata

Egységben az erő: Bemutatkozott az Xbox One

f052b209-053c-4efa-b6ec-9906dd1fabbd

Smart home

Egységben az erő: Bemutatkozott az Xbox One

A Microsoft bemutatta az Xbox következő generációját.

Hosszú várakozások után tegnap este végre bemutatta legújabb konzolját a Microsoft. A sokáig Xbox 720 néven emlegetett eszköz a sokkal egyszerűbb Xbox One nevet kapta.

A hardver

Bár egyelőre nem árultak el minden adatot az újdonságról, azt már most tudhatjuk, hogy egy 8 magos processzor illetve 8 GB RAM bújik majd meg a videomagnókéra hasonlító külső alatt.

343e1ec2-a960-43f5-8110-1362282d8f04

Igaz ez utóbbi “mindössze” DDR3-as, szemben a Playstation 4 GDDR5-ös egységével. A DVD lejátszót felváltotta a Blu-Ray olvasó, mellé egy 500 GB-os HDD került. Ahogy az elvárható volt, a repertoárban megtalálható az N-es Wifi és az USB 3.0 is. Megújjult a kontroller is,  bár a Sony joystick-ával ellentétben itt csak apróbb ráncfelvarrásról van szó.

A Rendszer

A Microsoft a nappali közepére szánja az Xbox One-t, így annak minden területen meg kell felenie. Most először már a bekapcsológomb is feleslegessé vált, hiszen a One hangutasításra is képes önmagát működésbe hozni.

f052b209-053c-4efa-b6ec-9906dd1fabbd

A Microsoft három operációs rendszert telepít a konzolra, egy felel a játékokért, egy pedig a már a rendszer részét képező Kinectet hozza működésre, végül pedig egy lecsupaszított Windows segít majd az online feladatok elvégzésében. Ennek segítségével a különböző feladatok között nagyon gyorsan lehet váltani, a korábbi várakozások ezzel véget értek.

A Játékok

Egyelőre kevés újdonságról lebbentették le a fátylat, a bemutatón a legnagyobb hangsúlyt a Forza Motorsport 5. része kapta, ez már a premierkor megvásárolható lesz a One-ra. A másik újdonság Call Of Duty következő részének exkluzivítása lesz, igaz csak arról van szó, hogy a játékra kijövő tartalmak hosszú ideig kizárólag a Microsoft konzoljára lesznek letölthetőek, és a konkurens platformok csak később kapják meg őket. Az igazi újdonságokra minden bizonnyal az E3-on számíthatunk, most leginkább magán a konzolon volt a hangsúly.

50e7fda2-275a-47d6-9499-6f7b26d05483

A Microsoft tehát megmutatta, hogy bizony ő is tartogat még dolgokat a tarsolyában, és teljes haderővel készülnek arra, hogy beinduljon  a következő konzolgeneráció, amivel voltaképp mi, fogyasztók járunk a legjobban.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom