Connect with us

technokrata

Forradalmi akkumulátor megoldás Amerikából

IonCrossing_x

Smart home

Forradalmi akkumulátor megoldás Amerikából

Harmincszor nagyobb teljesítményű akkumulátorok készíthetőek az új technológiával.

Ahogy az évek telnek, úgy fejlődnek egyre inkább az eszközeink. A legdrámaibb fejlődésen a mobiltelefonok mentek keresztül, a 10 évvel ezelőtti, mára nevetségesen elavult készülékekhez képest ma egy mini számítógépet rejt a zsebünk. Igen ám, de ez bizony megnövekedett energiaéhséggel is jár, amit a jelenleg piacon lévő akkumulátor fajták nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak kielégíteni. Ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a nap végére töltőre kívánkozik hőn szeretett készüléke, míg évekkel ezelőtt bizony akár 4-5 napig is elműködtek a készülékek.

IonCrossing_x

Az Illinois-i Egyetem vezető kutatója, William P. King most egy új, általa forradalminak titulált újítást jelentett be, amivel állítása szerint hamarosan piacra is léphetnek. A technológia a jelenlegi Litium-ion alapú megoldásoknál mintegy ezerszer gyorsabban feltölthető, illetve az energiasűrűsége is harmincszor nagyobb mint az előbbi technológiának.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy, a mai modellekkel megegyező kapacitású akkumulátor akár harmincszor kisebb is lehet, vagyis még vékonyabb és kompaktabb készülékek fejleszthetők ki általa. A technológia 3 dimenziós szerkezetű katódokból és anódokból áll, melyeknek hála jelentősen megnövelhető a kölcsönhatásban résztvevő felületek mérete.

_67068962_batterygxd

A kutató és csapata egyelőre azon dolgozik, hogy minél elérhetőbb áron tudják piacra dobni a technológiát valamikor a közeljövő folyamánSzólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle