Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szembe megy önmagával a Dell

Smart home

Szembe megy önmagával a Dell

Mégis a magánszemélyek képviselik a fő piacot a Dell számára.

Nehéz idők járnak a Dell háza táján. Az amerikai vállalat, mely korábban sikert-sikerrel halmozott, az Apple által megreformált táblagép piacon nem tudta felvenni a versenyt a konkurenciával.

Emiatt a cég 1 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a fő prioritást a vállalatok élvezik, a magánszemélyek háttérbe szorulnak. A terv nem igazán jött be, legalábbis erre utal, hogy Michael Dell a vállalat alapítója egy most nyilvánosságra került levélben leírta, hogy jóval többet szeretne költeni a PC-k és táblagépek fejlesztésére.

Dell's Computer Shipments Increase 28% In China

A Dell  a sorozatos kudarcok után idén kivonul a tőzsdéről, a céget egy konzorcium vásárolná ki, 13,65 dolláros részvényenkénti áron. A kivásárláshoz szükséges összeget az alapító és a Microsoft közösen rakja össze, utóbbi több mint 2 milliárd dollárral járul hozzá a sikerhez.

xl_Dell-XPS-12-2-624

Michael Dell azt is kijelentette, hogy a cég ezentúl sokkal jobban koncentrál majd a fejlődő országok piacaira, így több Kínában, Oroszországban és Brazíliában is növelnék a jelenlétüket. A termék portfólió is nagymértékben le fog egyszerűsödni, az eszközök könnyebben kezelhetőek lesznek a modellpaletta pedig jobban átláthatóvá válik.

Bár a tervek hatalmas összeget emésztenek fel, az alapító szerint ezt meg is tehetik, hiszen a tőzsdéről való kivonulás után nem kell a részvényesek érdekeivel foglalkozniuk, és a profitért aggódniuk, hanem koncentrálhatnak arra, amihez a legjobban értenek: A fejlesztésre.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés