Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google Glass vetélytársat fejleszt a Sony

Smart home

Google Glass vetélytársat fejleszt a Sony

Szabadalmi iratokból kiderült, hogy a Sony is okosszemüveget készít.

A 2012-ben bemutatott Google Glass teljesen új élményt jelent a felhasználóknak. A beépített kamerát is tartalmazó okos szemüveg hangfelismerő technológiát használ, mely segítségével képet készíthetünk, az interneten kereshetünk vagy akár navigálhatunk is. Az új technológia több cég érdeklődését is felkeltette, a dél-koreai LG és a amerikai Vuzix után most a Sony is okosszemüveg fejlesztésére adta a fejét.

sony-head-mounted-display-apparatus

Az amerikai szabadalmi hivatal honlapján fellelt információk szerint a japán óriás március 21-én megkapta a speciális szemüveg szabadalmának védettségét. Az oldalon található adatokból látható, hogy a termék fejlesztése már 2008-ban megkezdődhetett, jóval a Google megoldása előtt, ám valószínű, hogy az amerikai konkurens megjelenése után több ponton módosíthatták a tervet.

A Google Glass-tól eltérően a Sony fejlesztése mindkét szemre kivetíti a tartalmat, és formában is inkább egy normál szemüvegre hasonlít.

GoogleGlass

A hivatali iratokból egyéb információ sajnos nem olvasható ki, ám reméljük, hogy már nem kell sokat várnunk, és még az idei év folyamán bemutatkozik a Sony újdonsága.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés