Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Nikon D7100 – Amatőr fotózás felsőfokon!

Smart home

Bemutatkozott a Nikon D7100 – Amatőr fotózás felsőfokon!

A 21 megapixeles DSLR fényképezőgép a hobbifotósoknak készült, de tudása vetekszik a legtöbb profiéval.

ADRENALIN VAGYOK: AZ ÚJ NIKON D7100

A Nikon az amatőr fotósoknak szánt új, DX-formátumú, 24,1 megapixeles Nikon D7100 fényképezőgép piacra dobásával olyan hordozható teljesítményt kínál, amely szinte adrenalin löketként élénkíti a fényképezési élményt. A funkciókban gazdag, rendkívül tartós vázba épített, mégis meglepően könnyű és kisméretű Nikon D7100 felül fogja múlni a várakozásait. Professzionális 51 pontos AF-rendszerével az elképzeléseit életre keltve látványos eredményeket érhet el, az apró részleteket is visszaadó állóképek és az éles, tiszta teljes HD videók esetében egyaránt.

Nikon-D7100-1A 24,1 megapixeles, DX-formátumú CMOS-képérzékelő éles és részletgazdag képeket garantál. Mivel az érzékelő nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, a lehető legtöbbet ki tudja hozni az elérhető megapixelekből, így lenyűgöző felbontásra képes. Ezáltal kiemelkedően éles képek készíthetők, és rendkívüli nagy felbontással rögzíthetők a legfinomabb textúrák, például a haj és a tollak is. Az EXPEED 3 képfeldolgozó rendszer gyors képfeldolgozást, élethű színvisszaadást és továbbfejlesztett zajcsökkentést kínál.

nikon-D7100_right-frntA 100–6400 értékű, 25 600-ig növelhető nagy ISO érzékenységgel páratlan eredmények érhetők el még a gyengén megvilágított vagy sötét környezetekben is, valamint a gyorsan mozgó témák is tisztán rögzíthetők. Gyors sorozatfelvételre 6 kép/mp-es sebességig van lehetőség, így könnyűszerrel elkaphatók a gyors mozgások részletei vagy a gyorsan változó arckifejezések. Ezzel a fényképezőgéppel mindig az események középpontjában lehet.

nikon-D7100_rear-anglebAz 1,3x kivágási funkció egy sor egyedi beállítást kínál, amelyek kibővítik a DX-formátum lehetőségeit. Először is elősegíti a meglévő és az új objektívek hatékonyabb kihasználását a kiegészítő 1,3x telefotó-hatásnak köszönhetően. Ebben az üzemmódban az 51 fókuszpont még szélesebb területet fed le a képen, egészen a szélekig, kivételes témabemérést biztosítva ezzel. Emellett gyorsabb működést tesz lehetővé: akár 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételt és teljes HD videók (50i/60i) rögzítését.

A Nikon D7100 könnyű és masszív váza, a magnéziumötvözetből készült felső és hátsó borítással hathatós védelmet nyújt a por, az ütődések és az időjárás ellen. Ezzel a vázzal a fényképezőgép igazán robusztus felépítésű, ám mégis könnyűnek számít a kategóriájában. A mindössze 675 gramm tömegű fényképezőgép alkatrészei biztonságos védelemmel vannak ellátva a beszűrődő nedvesség és a por ellen. A rendszer képérzékelő-tisztító funkciója pedig automatikusan aktiválódik a fényképezőgép be- és kikapcsolásakor. A zármechanikát 150 000 cikluson keresztül tesztelték, a legkeményebb körülmények között.

FŐ JELLEMZŐK
– 24,1 megapixeles, DX-formátumú CMOS-képérzékelő: optikai aluláteresztő szűrő nélkül; rendkívüli képélesség a legapróbb részletekig.
– EXPEED 3 képfeldolgozó: gyors képfeldolgozás, élethű színvisszaadás és továbbfejlesztett zajcsökkentés.
– 100–6400 értékű, 25 600-ig növelhető ISO érzékenység.
– Professzionális AF-rendszer: 51 fókuszpont segítségével, amelyek közül 15 kereszt típusú; gyors és precíz automatikus élességállítás.
– 2016 képpontos RGB fénymérő-érzékelő fényképezési helyzetfelismerő rendszerrel.
– 8 cm-es, 1 229 000 képpontos, nagy megtekintési szögű LCD monitor.
– Kettős SD-kártyafoglalat: túlcsordulásos és biztonsági másolat típusú rögzítést is kínál, de a külön RAW- és JPEG-fájlba történő mentés is lehetséges.
– Vezeték nélküli kapcsolat*: kompatibilis a WU-1a vezeték nélküli mobiladapterrel.
– NIKKOR objektívek: a híres NIKKOR objektívekkel a lehető legtöbbet hozhatja ki a gép által kínált 24,1 megapixelből és 1,3x kivágás módból – kivételes felvételeket készíthet a hordozható DX objektívekkel.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés