Connect with us

Hirdetés

technokrata

A T-Systems nyerte a kaposvári utastájékoztató tendert

Dotkom

A T-Systems nyerte a kaposvári utastájékoztató tendert

A hatalmas versenyben egyedül induló T-Systems közel 400 millióért építi ki a rendszert.

Az internetes utastájékoztatás kialakítása a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.-nél című munkát – egyedüli ajánlattevőként – nettó 398,5 millió forintos ajánlattal nyerte a T-Systems. A tender másik részére – amely a diszpécseriroda kiegészítő eszközeinek beszerzése volt – egy ajánlat sem érkezett. A döntés még december 18-án született, de csak most jelent meg az értesítőben.

10287633

Répás Orsolya, a kaposvári önkormányzat sajtóreferense elárulta, hogy kilencven százalékos támogatottságot élvező uniós projekt idei megvalósulásával egyebek között a buszok fedélzetén elhelyezett utastájékoztató kijelzőkön juthatnak majd fontos járatinformációkkhoz az utasok, és ingyenes wifi is lesz a járatokon. A fedélzeti vizuális tájékoztatást akusztikus elemekkel is kiegészítik, a fogyatékkal élőknek és az időseknek nyújtva ezzel segítséget.

Egy bukaresti próbálkozás

A dinamikus utastájékoztató rendszer keretében 41 buszmegállóban napelemes, az autóbuszállomáson pedig két nagyméretű elektronikus tájékoztató táblát helyeznek el, amelyek informálnak például a járatok indulási és érkezési időpontjairól, az átszállási lehetőségekről. A GPS-koordináták alapján a táblákon látható lesz az is, hány percet kell várni egy-egy adott busz érkezéséig. A komplex rendszer jelzi az alacsonypadlós járművek érkezését is, amely a mozgáskorlátozottaknak, időseknek és a babakocsival utazóknak lehet fontos információ. A fejlesztések révén a forgalomirányítók nyomon követhetik a járatok helyzetét a térképen, adatokat kaphatnak a jármű állapotáról, és szükség esetén kapcsolatba léphetnek a járművezetővel. A buszok helyzete az interneten is követhetővé válik. Összességében a cég 40 buszból álló járműparkja hatékonyabban működhet, jobb lesz a kiszolgálás, a kiszámítható és pontos menetrendtől pedig azt várják, hogy növeli a tömegközlekedést igénybevevők számát.

Kaposvár egy másik projektje révén megállókat, autóbuszöblöket, várókat és kerékpártámaszokat létesítenek, így a somogyi megyeszékhely összesen 571 millió forintot fordíthat közlekedésfejlesztési programjára. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés