Connect with us

technokrata

Nagyban játszik az LG

LG 100-Inch Laser Display 03

Smart home

Nagyban játszik az LG

254 centiméteres képátlójú lézer kijelzőt mutat be az LG a CES-en

Az LG Electronics (LG) hamarosan piacra dobja 254 cm (100 hüvelyk) képátlójú, Smart TV és Digital TV funkciókkal felvértezett Laser Display készülékét (a modell neve: HECTO). A Laser Display egy több mint két és fél méter átmérőjű képernyőből és egy olyan külső Ultra Short Throw (UST) projektoregységből áll, amely egészen kis távolságról is képes vetíteni. A készülék az LG továbbfejlesztett lézeralapú megvilágításrendszerének (laser based illumination system) köszönhetően Full HD (1080p) felbontást és kiemelkedő kontrasztot biztosít.

Lenyűgöző házimozi-élmény

A 254 centiméteres képernyőn megjelenő, kiemelkedő kontrasztaránnyal rendelkező képek olyan hatást keltenek, mintha moziban ülnénk. Korábban jelentős távolságra volt szükség ekkora méretű képek kivetítéséhez. A helyigény és a nagy vetítési távolság miatt a projektorok otthoni használata nem terjedt el. Az UST projektoregység esetében azonban más a helyzet: az eszköz révén a lencsét elegendő ~56 centiméter távolságra helyezni a képernyőtől. Az LG Laser Display Full HD (1080p) felbontást és 10 000 000:1 dinamikus kontrasztarányt nyújt, valamint élénk és éles képeket biztosít sötét és világos helyiségben egyaránt.

LG 100-Inch Laser Display 03

Smart TV funkciók

Az LG Laser Display az LG Smart TV platformjára épül, amely a prémium modellek minden kiváló szolgáltatását magába foglalja, beleértve a Smart World és az LG Cloud funkciókat, a Magic Remote mozgásérzékelős távirányítót, valamint az Intel WiDi technológiáját. A készülék digitális TV-tunerrel is fel van szerelve, a felhasználók pedig egyszerűen elérhetik az olyan közösségi oldalakat, mint a Facebook, valamint az LG Prémium tartalmak közt található VoD-szolgáltatásokat is, úgy, mint a Netflix*. Az LG Cloud felhőszolgáltatáson keresztül a rendszer személyes tartalmak (képek, otthoni videók és zenetárak) kezelésére is alkalmas.

 LG 100-Inch Laser Display 02

Az LG Smart TV platformja személyre szabható kezelőfelületet és intelligens csatlakoztatási lehetőségeket kínál, amelyek egyszerű hozzáférést biztosítanak az okostelefonokon, laptopokon, háttértárolókon és az interneten található tartalmakhoz. A beépített WiDi és Wi-Fi révén a kompatibilis külső eszközökön található tartalmak vezeték nélkül továbbíthatók a televízióra. A szolgáltatások és a külső eszközök kezelése könnyedén végezhető az irányítópulton keresztül a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító segítségével, amely négy vezérlési móddal rendelkezik (hangfelismerés, görgetés, mozdulat-felismerés és rámutatás).

Mozi a lakásban

Az LG Laser Display két 10 W-os hangszórója a projektoregységbe építve helyezkedik el, és virtuális surround hangzást biztosít a valósághű moziélmény érdekében. Az eszköz az LG visszafogott és elegáns Dynamic Arc Design kialakításának stílusjegyeit viseli; a finoman ívelt felületek magassága nem haladja meg a 15 centimétert. A 254 centiméteres képernyő az LG CINEMA SCREEN formatervezésnek köszönhetően bármely belső térbe jól illeszkedik.

Megbízható és környezettudatos

A lézeralapú megvilágítási rendszer speciális, a projektoregységbe ágyazott, higany felhasználása nélkül gyártott lámpákat használ, amelyek gondoskodnak a kiemelkedő képminőségről. A készülék 25 ezer órányi működésre képes lámpacsere nélkül, amely ötszöröse a higanyalapú lámpák üzemidejének. A higany használatának mellőzésével az LG igyekszik környezetbarátabbá tenni a működést a legmagasabb minőségű elektronikai termékek gyártása mellett.

Megoldás a KKV-knak is

A Laser Display az üzleti alkalmazások területén is felülmúlja az elvárásokat. A sokoldalú felhasználási lehetőségeknek köszönhetően az eszköz kiválóan alkalmas videokonferenciák és összetett multimédiás bemutatók lebonyolítására. A több mint két és fél méteres átmérőjű képernyő előnyei különösen a multimédiás prezentációk és videokonferenciák során mutatkoznak meg, ahol a résztvevők egyforma intenzitással tudnak részt venni a beszélgetésben és úgy érezhetik, mintha egy légtérben lennének.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp