Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkeztek a Samsung nextgen televíziói

Smart home

Megérkeztek a Samsung nextgen televíziói

A CES-en mutatkozott be a világ legnagyobb, 280 centiméter képátlójú Samsung UHD televíziója.

A Samsung ma bemutatta 2013-as TV-s termékpalettáját. Mivel a fogyasztók érdeklődése egyre nő a 60 hüvelykes és nagyobb képernyőjű készülékek iránt, ezért egyéb újdonságok mellett a Samsung a világ legnagyobb, 110 hüvelykes UHD felbontású TV-jét is piacra dobja.

F7000_001_Front_Black (1)A 2013-as termékek legfőbb jellemzői:

– Samsung Smart Hub: Kezdetben három ablak segíti a fogyasztókat a különböző opciók kezelésében. Az egyes fájlok kicsi bélyegképek formájában jelennek meg, így még egyszerűbb kiválasztani a megfelelő tartalmat.
– Különböző tartalmak és készülékek összehangolása osztott képes üzemmód segítségével: a Samsung Smart View és az AllShare zökkenőmentesen képesek mozgatni a fájlokat a TV és a különböző kompatibilis eszközök között, így a televízión futó műsorok Samsung Galaxy táblagépeken vagy okostelefonokon is láthatóvá válnak.
– Smart Evolution: A felhasználók anélkül élvezhetik a legújabb Smart TV-s funkciókat, hogy új televíziót vennének.

s9000007left-angle-30-degreeblac

A Samsung négy tévés terméke nyerte el a 2013-as CES Innovációs Díját. A Samsung UHD S9 kapta a legjobb innováció díját, míg három másik Samsung Smart TV – az F9500, az F8000 Smart LED TV és az F7500 Smart LED TV – a forma és mérnöki munka (Design and Engineering) kategóriájának lettek díjazottjai.

Az alkalmazások és egyebek öt dinamikus menüpontba rendeződnek, könnyen használható kezelőfelületet adnak és könnyed navigációt biztosítanak az egyes kategóriák között. Ezek a menüpontok:
– Filmek, sorozatok – könnyen használható lista azon filmekről és sorozatokról, amelyek szintén a felhasználó tévénézési szokásaihoz passzolnak.
– Fotók, videók és zene – a felhasználók ezen keresztül rendezhetik a Samsung Smart TV-n és a hozzá kapcsolt eszközökön található fájlokat és tartalmakat.
– Közösségi szolgáltatások – feltünteti a családtagok és barátok által ajánlott, illetve a Facebook, Twitter, YouTube oldalak népszerű tartalmait.
– Alkalmazások – alkalmazások letöltése és ajánlása a Samsung Apps online alkalmazásbolt kínálatából.

A Samsung Smart Interaction különböző algoritmusok segítségével még pontosabb arcfelismerést, hang- és mozgásvezérlést biztosít. A kibővített Voice Interaction-nal a felhasználók hézköznapi beszéddel kérhetik meg TV-jüket a filmek megkeresésére, egyszerűen csak a színész nevét, egy címet vagy műfajt megadva. A mozgásvezérlés immár felismeri a legtermészetesebb mozdulatokat is, akár a két kézzel történőeket, és pontosabban érzékeli a környezetet.

A nézők ujjaikkal csippentést imitálva nagyíthatják a képernyőt, vagy egy ujjukkal mozoghatnak a Smart Hub panelei között. A kompatibilis eszközök TV-hez való kapcsolása is egyszerű a Samsung AllShare szolgáltatással. Amint létrejön a vezetéknélküli kapcsolat, a készülékek azonnal képesek képek és hangfájlok küldésére és fogadására.

A legmagasabb felbontás a legnagyobb kijelzőn

A Samsung S9 UHD TV-je az otthoni szórakoztatás jövőjét képviseli. Az Ultra HD felbontás a videó forrásától függetlenül a lehető legjobb képminőséget nyújtja, hiszen a Samsung szabadalmaztatott megoldása a HD vagy Full-HD tartalmakat UHD szintű képminőségre képes konvertálni. A Samsung Precision Black Pro megoldásanak köszönhetően az S9 az igazán mély fekete és tiszta fehér színek tökéletes kombinálására is képes.

SamsungUHDTV-CES2013_5-580-75

Ez a magas kontraszt az Ulimate Dimming funkcióval vegyítve olyan éles képet nyújt, amely korábban ismeretlen volt ekkora méretű kijelzőkön. A képminőségen túl az S9 erőteljes hangrendszerrel és négymagos processzorral is büszkélkedhet, így a tartalmak és alkalmazások egyszerre történő használata sem okoz gondot. Az S9 háromutas, 2.2 csatornás hangrendszere a maga 120 wattos teljesítményével hatszorosan múlja felül egy átlagos TV teljesítményét.

Osztott képernyős használat ás képminőség

A Samsung OLED TV-je, az F9500 – fénykibocsátó piros, zöld és kék alpixeleket tartalmaz, szükségtelenné téve a háttérvilágítást, így a fekete valóban éjsötét, a fehér pedig hófehér lehet. A kontraszt a legsötétebb árnyékok, alakok, finom színek példátlan részletességű ábrázolását nyújtja. Az F9500 a világ első televíziója, amely a Samsung Multi-View funkcióját is tartalmazza. A Multi View lehetővé teszi akár több Full HD-s tartalom egyazon képernyőn történő lejátszását. Ezt az opciót a Samsung 3D szemüvegeivel lehet kihasználni, melyek beépített hangszórókkal is bírnak, így biztosított a sztereó hangzás..

samsung-oled-55-inch-ifa-2012

 

A lehető legfényesebb kép az új LED technológiával

Az F8000 sorozat LED TV-i még élénkebb és gazdagabb színeket, nagyobb kontrasztot és jobb képminőséget nyújtanak, mint korábban. A Samsung Dimming Ultimate technológiája mély fekete színt és fényes 3D képeket biztosít. Az F8000 a világ első Smart LED TV-je négymagos processzorral felszerelve, így a felhasználók gyorsan és könnyedén ugrálhatnak az alkalmazások, online szolgáltatások és TV-műsorok között, anélkül hogy azok bármely részletéről lemaradnának.

Samsung_F8000_610x501Az F8000 46, 55, 60, 65 és 75 hüvelykes képernyőmerettel jelenik majd meg. A Samsung F7500 sorozata, amely 46, 55 és 60 hüvelykes változatban lesz elérhető, az F8000-ben megismert négymagos processzort tartalmazza, így segítve a Smart Interactiont és más fejlett funkciókat.

 

Minden eddiginél jobb képminőség plazma TV-n

Az F8500 kiemelkedő képminőséget garantál a legmélyebb fekete színnel és a lehető legragyogóbb képpel. A készülék tulajdonképpen a LED TV-k hez hasonló fényerőt képvisel, míg a fekete szín tekintetében nyolcszor nagyobb mélységet mutat a Samsung szabadalmaztatott Deep Black algoritmusának és a Real Black Pro II technológiának köszönhetően. Az F8500 egyike azon első televízióknak, amelyek natív támogatásban részesítik a HEVC kódolású tartalmakat. A készülékek 51, 60 és 64 hüvelykes változatban lesznek kaphatók.

 

F8500_001_Front_Black (1)

Folyamatos fejlődés a Smart Evolution segítségével

A 7-es sorozattól felfelé minden új Samsung Smart TV kompatibilis a Smart Evolution kiegészítővel, mely a Smart TV technológia legfrissebb hardveres és szoftveres frissítéseit teszi elérhetővé a TV tulajdonosának. A 2013-as Smart Evolution Kit a 2012-es modellek számára elhozza az újratervezett Smart HUB-ot, a fejlettebb hang és mozgásvezérlést, valamint a négymagos processzort. A 2013-as  Samsung Smart TV-k a 7-es sorozattól felfelé szintén megkapják a Smart Evolution Kit csatlakozót.F8500_001_Front_Black (1)



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés