Connect with us

technokrata

Hozd ki a legtöbbet az idődből az USB 3.0 technológiával!

kingston_datatraveler_elite_3_640x360_111103528717_640x360

Smart home

Hozd ki a legtöbbet az idődből az USB 3.0 technológiával!

Az USB 3.0 technológia megjelenésével azonban leáldozott a fájdalmasan lassú adatátvitel korszaka.

Hányszor történt már meg veled, hogy egy üzleti megbeszélésre kellett sietned, de csak az utolsó pillanatban, csigalassan tudtad átmásolni a pendrive-ra a prezentációdat? Vagy, hogy egy barátod gépéről átmásoltad a közös nyaralás fotóit, és ezalatt megsétáltattátok a kutyát? A 21. század adatáradatában azonban minderre egyszerűen nincs idő, így mára az információk lehető leggyorsabb hasznosítása iránti igény alapvető fontosságúvá vált. Az ezt megvalósító technológiai vívmányok töretlen fejlődése mellett az USB-szabvány továbbra is a világ legszélesebb körben használt csatlakozási technológiája. Megtalálható mindenhol, az asztali és hordozható számítógépektől kezdve a táblagépekig, nyomtatókig, televíziókészülékekig, sőt még az autós hangrendszerekben is.

Az USB-szabvány a felhasználói igények különböző szintjeit szolgálja ki. Az USB 2.0 elegendő sávszélességet biztosít nagy mennyiségű adatot nem mozgató felhasználók széles köre számára, a nagyobb fájlok, például a nagyfelbontású médiatartalmak azonban jóval nagyobb sávszélességet igényelnek a felhasználók által elvárt interaktív élmény fenntartásához. Mindannyian átéltük már, hogy ülünk a számítógép előtt és türelmetlenül szuggeráljuk a fájlok ikonjait, hogy minél gyorsabban átkerüljenek a számítógépről a cserélhető adathordozóra, közben az agyunk pedig azon jár, mennyi minden mást is csinálhatnánk ennyi idő alatt.. Az új eszközök, médiaformátumok, illetve a nagy és olcsó tárolási megoldások vezettek az USB-technológia legújabb fejlesztéséhez, a SuperSpeed USB 3.0 szabványhoz, mely még nagyobb átviteli sebességet biztosít, ugyanakkor kompatibilis a piacon már forgalomban lévő több milliárd, az USB-átvitelt támogató eszközzel.

Az USB 3.0 a régóta meglévő USB-szabvány jelentős megújítása, amely tízszeres adatátviteli gyorsasággal kecsegtet egyéb kiváló szolgáltatások mellett. Az In-Stat felmérése szerint 2015-re több mint 2 milliárd, az USB 3.0 szabvánnyal kompatibilis eszköz lesz forgalomban, a 3.0 szabványt eredendően támogató számítógépek elterjedtsége pedig 100%-ra emelkedik majd. Mindez azt jelenti, hogy az USB 3.0 technológia rendkívül gyorsan és tömegesen fog elterjedni az elkövetkező néhány évben.

A SuperSpeed előnyeit bemutató, való életből vett példák rendkívül meggyőzőek: a Kingston Technology közelmúltban készített belső tanulmánya szerint a felhasználók akár 1,5 órát is nyerhetnek a nagyméretű HD videofájlok másolásakor, ha az USB 2.0 helyett az USB 3.0 szabvánnyal kompatibilis eszközt használnak. Így függetlenül attól, hogy képeket, dokumentumokat vagy más médiatartalmat továbbítasz, az USB 3.0 sok-sok értékes másodpercet spórol meg számodra.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő