Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kézben elfér az Intel miniszámítógépe

Smart home

Kézben elfér az Intel miniszámítógépe

Nagyjából 70.000 forintért vághatjuk zsebre saját számítógépünket, méghozzá a szó szoros értelemben.

Az Intel Next Unit Computing (NUC) számítógépe végre elkészült és kompaktabb, mint bármi. Egy miniszámítógép, amely a kabátzsebben elfér. Persze vannak hátrányai is, mint például a merevlemez hiánya, vagy hogy az egyik verzióban Ethernet csatlakozó van, a másikban meg Thunderbolt, de a technikai megoldás miatt mindenképpen le a kalappal az Intel előtt.

Maga az alaplap egy 10×10 centiméteres házban található, amiben szinte semmi sincs, de mindennek elő van készítve a helye. Ott még nem tartunk, hogy egy gombelembe beleférne több 100 gigabájt adat, ezért egy mSATA porton keresztül kell egy külső merevlemezt csatlakoztatnunk a NUC-ra. Bármelyik verziót is rendeljük meg a kettőből, mindkét esetben rendelkezésünkre áll 2 darab DDR3 SO-DIMM hely, amibe memóriát kell szereznünk.

A NUC-ban már előre behelyezték a processzort, ami egy Intel Core-i3 3217U 1.8 GHz-es lapka, amely nagyjából fele olyan erős, mint az asztali verzió. Portokkal bőségesen el van látva a kis doboz. Típustól függően egy vagy két HDMI porttal is rendelkezik, ezen vezethetjük ki a számítógép jelét a monitorra, tévére, USB-ből 3 darab is megtalálható rajta, igaz, csak 2.0-ás verzióban, míg az egyik típuson Thunderbolt van, addig a másikon Ethernet csatlakozó, ezeken kívül még van mini PCIe (fele méretű kártyáknak, például WiFi-nek) és teljes értékű mini PCIe kártyahely is. A Next Unit Computing nem a nagy hardverifényű dolgokra lett kitalálva, de kompakt mérete és tudása a belépőszintű számítógépeknél jobb eszközt ad a kezünkbe.

A 300 dollár körüli ár csábító lehet, igaz, a NUC-ba még venni kell memóriát, WiFi-t és külső tárhelyet is, de akinek van fölös 100 ezer forintja és utálja, ha sok helyet foglal a számítógépe, annak bőven ajánlom. Leginkább Windows 8-hoz való.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés