Connect with us

technokrata

A tévés és internetes gyermekvédő zárakat népszerűsíti az NMHH

Dotkom

A tévés és internetes gyermekvédő zárakat népszerűsíti az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság igyekszik felhívni a figyelmet, hogy szűrőkkel megvédhetjük gyermekeinket a káros tartalmaktól. Legyen az online vagy televíziós.

Az NMHH honlapján az Amit a gyermekvédő zárról tudni érdemes (pdf) című összefoglalójában tömören és egyszerűen mutatja be az érdeklődőknek, milyen ingyenes szűrők vagy fizetős megoldások állnak rendelkezésre a kiskorúakra káros tévéműsorok és honlapok ellen. Sajnos, sok szülő, pedagógus még nem használja ki a meglévő ingyenes lehetőségeket sem.

A hatóság szorosan együttműködik a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületével és más szakmai szervezetekkel, hogy a gyermekvédő zárak ismertsége és elfogadottsága tovább növekedjen. Mindkét intézmény külön oldalt szentel honlapján a téma ismertetésére. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kiemelt céljának tekinti a gyermekek védelmét, és segíti a médiatudatosság növelését a felnőttek és a kiskorúak körében egyaránt. A gyermekvédő zárak népszerűsítése is ebbe a sorba tartozik.

A gyermekvédő zárak használatával egyszerűen megakadályozható, hogy a gyermekek hozzáférjenek a nem nekik szánt tévéműsorokhoz, internetes oldalakhoz. Az összefoglaló a lehetséges műszaki megoldásokat ismerteti, amely a Médiatanács tavaly júniusban közzétett, a médiatörvénnyel összhangban meghozott ajánlásán alapszik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin