Connect with us

technokrata

Egyetemes kártyarendszer a győri Széchenyi István Egyetemen

hallgatoi kartya netlock

Dotkom

Egyetemes kártyarendszer a győri Széchenyi István Egyetemen

Egyetlen névre szóló intelligens kártyával léphetnek be az intézmény területére az egyetem munkatársai és hallgatói A kártyával szolgáltatásokat vehetnek igénybe jogosultsági szinttől függően.

A NetLock Kft. nyerte el a lehetőséget, hogy a győri Széchenyi István Egyetemen egységes, központilag vezérelt intelligens kártyarendszert vezessen be. A közbeszerzési eljárásban meghirdetett feladatra az Océ-Hungária Kft. alvállalkozójaként pályázott a vállalat. Idén szeptembertől elsőként közel 1000 oktató, vendégoktató és egyetemi munkatárs élvezheti a NetLock által fejlesztett CityPass multifunkciós kártyarendszer előnyeit. A tervek szerint a tavaszi szemesztertől legalább 4000 diák is használhatja már az intelligens kártyákat.

A beléptetés mellett az intelligens kártyák segítségével történik a fénymásolás, szkennelés és nyomtatás elektronikus kifizetése, valamint már az indulástól a kártyákhoz kapcsolódik az egyetemi könyvtár használata is. Itt a hagyományos kölcsönzési szolgáltatáson felül ingyenes médiatárat használhatnak a hallgatók, valamint berendezett kutatószobák és médiaboxok is a rendelkezésükre állnak. A tervek között szerepel a kollégiumi beléptető rendszer korszerűsítése is, hogy a diákok ott is az egyetemi kártyájukkal azonosíthassák magukat. Hosszabb távon pedig az intézmény további szolgáltatásokat és kedvezményeket szeretne csatolni a kártyákhoz, akár hallgatói szervezetek, akár gazdasági szereplők bevonásával. A hallgatók számára nem kötelező a kártyák igénylése, de mivel egyetlen apró eszközzel használhatják az intézmény számos szolgáltatását, és több kedvezményt is igénybe vehetnek, több ezer érdeklődőre számít az egyetem.

A kollégák és diákok mellett a kártya lesz az alumni hallgatók és az egyetem közötti kapcsolattartás eszköze is. A tervek szerint az intézményben korábban végzett hallgatók is igényelhetnek úgynevezett egyetemi öregdiák kártyát, amellyel a hallgatók számára is elérhető szolgáltatásokat vehetik igénybe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek