Connect with us

technokrata

Az utolsó csavarig szétkapták az új iPod Touch-ot

JVHGqZdPDhpsFpkY

Smart home

Az utolsó csavarig szétkapták az új iPod Touch-ot

Az iFixit az Apple médialejátszóját se kímélte. A verdikt: jobb, ha nem romlik el.

Az iFixit szakemberei az iPhone 5 után az új, ötödik generációs iPod Touch médialejátszót se kímélték, darabjaira szedték. Nézzük hát, mit rejt a készülék!

Az akkumulőátor védve is rejtve van a kíváncsi szemektől, vagyis elég macerás hozzáférni. Elméletileg 40 órás zenelejátszást biztosít az 1030 mAh-es, 3.8 Watt órás, 3.8 Voltos akkumulátor, mely 100 mAh-rel nagyobb, mint az előző iPod Touch-é volt.

A készülék WiFi antennája a bel felső sarokban található. Az öt megapixeles hátlapi kamera f/2.4-es optikával és öt részből álló lencsével rendelkezik.

A kijelző esetén azonban az iFixit arra jutott, hogy az iPhone 5 kijelzőjéhez képest igénytelenebb, olcsóbb panel alkalmazott az Apple az iPod Touch esetében, azonban funkcionalitásuk nagyon hasonló. A készül Home gombja azonban ismét gyengepont, ugyanis könnyen tönkremehet.

A készülék alaplapján viszont ott a lényeg: kétmagos Apple A5 processzor (piros), 4 GB mobil DDR2 RAM-mal, Toshiba NAND flash drive (narancssárga, a szétszedett modellben 32 GB-os volt), Murata 339S0171 Wi-Fi modul (cián), Broadcom BCM5976 érintőképernyő vezérlő (sötétkék), STMicroelectronics agiroszkóp (fekete), Texas Instruments 27AZ5R1 érintőképernyő SoC, NXP félvezető 1608A1.

Az iFixit osztályzása alapján a készülék javíthatósága 10-ből 3 pontot kapott (10 a legkönnyebbet jelenti), vagyis nagyon nehéz a szervízelése és komoly tapasztalat kell hozzá. Ráadásul nagyon sok alkatrésze csak együttesen javítható, ami egyrészt megnehezíti a dolgokat, másrészt meg is drágítja. A Touch-nak nincs látható csavarozása, így nagyon nehéz leszedni a hátlapját. Úgyhogy vigyázzunk rá és érdemes kiterjeszteni a garanciát a vásárláskor még egy évre.
Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle