Connect with us

technokrata

Robbannak a mosógépek Nagy-Britanniában

2-2-2009-06-10-44--Fredriksam

Smart home

Robbannak a mosógépek Nagy-Britanniában

Ráadásul még csak nem is egy bizonyos márka. Átlagosan másfél év után jön a nagy bumm.

Egyre több a rejtélyes mosógéprobbanás Nagy-Britanniában, és a több tucatnyi eset körülményeit immár vizsgálja a Which? című brit fogyasztóvédelmi magazin is.

A súlyosabb esetekben a mosógépek “ablaka” szilánkokra törve robbant ki, az enyhébbekben egyszerűen csak kiesett ajtókeretéből. Legalább félszáz eset történt és többféle mosógéppel: Beko, Miele, Zanussi, Bosch, Hoover, LG és Samsung gyártmányúakkal egyaránt előfordult. Az első mosógéprobbanás másfél éve rázkódtatott meg egy lakást, az esetek az utóbbi hónapokban egyre gyakoribbak. Nem régi masinák produkálják a jelenséget, hanem újak, legalábbis két évesnél nem korosabbak.

Az oknyomozók feltételezései szerint hajszálrepedések lehetnek az üvegben, vagy annak lapvastagsága vékonyabb a szokásosnál, de az sem kizárt, hogy belülről sérül meg: cipzár, vagy fémgomb repeszti meg mosás közben. A problémát a gyártók is vizsgálják – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. (MTI) Hogy mi lehet az ügy hátterében? Erről van egy remek cikkünk.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle