Connect with us

A Nikon bemutatta a D600-as DSLR modelljét

D600_24_85_front.high_-1024x818

Smart home

A Nikon bemutatta a D600-as DSLR modelljét

A Nikon D600 a valaha készült legkisebb és legkönnyebb, teljes képes D-SLR rendszerű Nikon fényképezőgép, 24 megapixeles érzékelővel.

A készülék megkapta a korábban a professzionális modelleknek fenntartott FX-képérzékelőt, így a meglepően könnyű Nikon D600 fényképezőgéppel még több fotós ismerkedhet meg a teljes kép nyújtotta előnyökkel, és magasabb szinten űzheti a fotózást. A fényképezőgép tartománya az igazi nagy látószögtől a szuper telefotóig terjed, ezáltal a fotózás világának új részletei fedezhetők fel.

A Nikon új fejlesztésű 24,3 megapixeles FX (teljes képes) formátumú CMOS-érzékelője kiemelkedő részletgazdagságot és tónustartományt biztosít még kevés fény mellett is.  A valódi nagy látószögtől a szuper telefotóig terjedő tartománynak, a 14 bites A/D-konverziónak és a kiváló jel-zaj aránynak köszönhetően a képek nagyszerű minőségűek, a zajtartalom alacsony, a dinamikatartomány pedig még magas ISO-érzékenység esetén is széles. A beállítható ISO-tartomány 100-tól 6400-ig terjed, ami felfelé 25 600-nak, lefelé pedig 50-nek megfelelő értékig bővíthető. A kevés fény mellett nyújtott teljesítmény kiemelkedő. A fényképező intelligens zajcsökkentési rendszerei a részletek feláldozása nélkül kezelik a zajt, így minden megvilágítási környezetben maximális rugalmasságot biztosítanak, és a képek még alacsony ISO-érték mellett is ragyogóan tiszták és élesek maradnak.

A D600 a Nikon zászlóshajójának számító D4 csúcstechnológiás EXPEED 3 képfeldolgozó rendszerét alkalmazza, így az adatigényes feladatok a sebesség és a minőség feláldozása nélkül hajthatók végre. A 16 bites képfeldolgozás minden korábbinál gazdagabb színeket és tónusokat kínál. Részletekben és tónusokban gazdag, sima átmenetet biztosít egészen a tiszta fehérig, még ha JPEG formátumban is fényképez.

A képek mindig élesek, köszönhetően a Nikon Multi-CAM4800 39 pontos AF rendszerének, amely a D4 csúcsmodellnél megszokott AF-érzékenységet nyújtja. Akár kombinált f/8 rekeszértékű objektívekkel is kompatibilis; az érzékenység -1 Fé-ig (ISO 100, 20°C/68°F) állítható, és még a legnehezebb megvilágítási feltételek mellett is éles felvételeket készít. Számos AF-mód (például a dinamikus AF mező és a 3D követés) még a legkisebb témán is megtartja az élességet, bármennyire kiszámíthatatlan is a mozgásuk.

Több funkció együttesen gondoskodik arról, hogy a nagy formátumú videók készítése a lehető legjobb legyen: egy sor videoalkalmazás, számtalan képkockasebesség és kényelmes, egyéni vezérlők, amelyekkel az élő nézetben is kézben tartható a teljes irányítás. A teljes HD (1080p) videók 30p, 25p és 24p sebességgel, a 720p formátumú videók pedig 60p, 50p és 25p sebességgel rögzíthetők. A teljes HD videók maximális hossza kb. 29 perc 59 másodperc. A mikrofoncsatlakozó segítségével külső sztereó mikrofon használható a hangrögzítéshez, sőt külső fejhallgató is csatlakoztatható a készülékhez. A Nikon D600 képes tömörítetlen élő videojelet küldeni 1080p felbontásban külső rögzítőeszközre. Külső monitor észlelése esetén a kimenet automatikusan 1080i felbontásra csökken. A fényképezőgép a tömörítetlen adatokat a megadott képméretben és képkockasebességben küldi. Az átfedő információk azonos időben megjeleníthetők a fényképezőgép TFT-monitorán.

A D600 Fejlett fényképezési helyzetfelismerő rendszere (Advanced Scene Recognition System) a gyártó elismert, 2016 képpontos RGB-fénymérés-érzékelőjét tartalmazza, amely alaposan elemzi az egyes helyzeteket a kimagasló pontosság érdekében. Képes döbbenetes pontossággal felismerni az emberi arcokat a keresőn keresztül, és hallatlan precizitással azonosítja be a helyzet színeit és fényerejét. A magas szintű helyzetelemzés segít a még pontosabb automatikus élességállításban is, így az automatikus expozíció és az i-TTL vakus expozíció a kompozíciós és világítási helyzetek széles tartományában remekel. A háromdimenziós témakövetés például kimagasló javuláson ment keresztül a kis méretű témák fényképezése esetén.

A fényképezőgép úgy készült, hogy a legzordabb körülményeknek is ellenálljon. Az első és a hátsó fedele magnéziumötvözet, és csak 760 g a tömege (akkumulátor nélkül). Éppannyira ellenáll az időjárás viszontagságainak, mint a gyártó D800 SLR modellje: kiválóan tűri a nedvességet és a port. Az akkumulátor egyszeri feltöltéssel 60 perc videórögzítésre vagy 900 kép elkészítésére alkalmas.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom