Connect with us

Hirdetés

technokrata

2015-től forgalomba állíthatóak az önjáró autók

Smart home

2015-től forgalomba állíthatóak az önjáró autók

Kalifornia államban engedélyezték a Google sofőr nélküli autóinak a forgalomba helyezését, már ha a kormányzó is úgy akarja.

Mindössze Jerry Brown kormányzó szignójára vár az az engedély, amellyel a Google sofőrmentes autója (Self-Driving car) forgalomba állhat. A nem túl távoli, de mégis néhány év múlva esedékes történelmi momentum azért 2015-től lép csak életbe, mert néhány új szabályt le kell még addig fektetni az autó jogszerű használatához (például legyen-e igazi sofőr a volán mögött vagy sem).


Amikor még sikongattak

Megérett már az engedélyeztetés, ugyanis a Google autója másfél millió kilómétert tett meg balesetmentesen, amit kevés igazi sofőr mondhat el magáról, vagyis nagyobb biztonságot adhat a közlekedésben egy ilyen autó anyósülésén üldögélni, mint ha mi magunk vezetnénk azt. A tesztek javarészt a szomszédos államban, Nevadában, illetve Las Vegas környékén zajlottak, erről egy korábbi cikkünkben már írtunk, de ment már közúton San Francisco-ban, kalifornia autópályán, sőt, a los anglesi Hollywoodba is magától elnavigált.

A tesztelésre használt környezetbarát Toyota Prius-ban mindig ült valaki a kormány mögött, aki ha kellett volna, közbe tudott volna avatkozni egy kritikus helyzetben, de a másfél millió mérföld során erre nem volt szükség. Remélhetőleg senki szabadalmát nem sérti meg az önmagát vezető autó.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés