Connect with us

technokrata

Lődd ki kézzel a mérges madarat!

P1000773

Smart home

Lődd ki kézzel a mérges madarat!

Néhány lelkes programozó némi csavarral, parafából és alaplapból kilövőállást készített a Rovio népszerű játékához, az Angry Birds-höz.

A Super Angry Birds nevű kütyü nem más, mint egy USB-s kontroller, mellyel ugyanúgy taktikázhatunk a kilövésnél, mint ha az okostelefonunk képernyőjén tennénk meg az ujjunkkal. Mi állíthatjuk be az erősséget, a kilövési szöget és van egy külön elsütő gomb az olyan madarak számára, amelyeknek valami extra képessége is van (gyakorlatilag a klasszikus vörös madáron kívül bármelyiknél használható), mely leginkább egy régi detonátorra hasonlít.

Azért, hogy a „csúzliból” ne repüljön el ténylegesen a madár, a készítők egy olyan motort használtak a lassításhoz, mint amilyeneket a modern hangpultokban szoktak használni.
A készítők Max/MSP-ben és Arduino-ban programoztak, a hardvereszköz irányításáért pedig Arduino mikrokontrollerje felel, amit a CIID (Copenhagen Institute of Interaction Design) készítette el. A projek Hideaki Matsui és Andrew Spitz nevéhez fűződik, és csak bízhatunk benne, hogy esetleg meghirdetik valamelyik startup oldalon a találmányukat, mely, ha megfelelő mecénásokat talál, talán még tömegtermékké is válhat.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle