Connect with us

Hirdetés

technokrata

Készül a Samsung Windows-os táblagépe

Smart home

Készül a Samsung Windows-os táblagépe

Nem csak a Google-é és az Apple-é a világ, a redmondi vállalat boszorkánykonyhájából hamarosan érkezik az új táblagépekre optimalizált Windows, a Samsung pedig máris készít hozzá egy eszközt.

Bár nemrégiben bemutatkozott a Microsoft első, saját maga által tervezett tabletje, a Surface, a gyártók azért nem adták fel. Így van ezzel a Samsung is, pletykák szerint már készül az első, kifejezetten a táblagépekre fejlesztett Windows rendszerhez való eszköze. A fejlesztés lényege az volt, hogy felhasználói élményben egységesítsék az asztali, a tablet és a mobiltelefon piacot.

A Windows RTt kifejezetten mobil processzorokhoz fejlesztették,  kódja nagyban megegyezik a Windows 8-éval, de jó pár helyen változtattak rajta, hogy még kompaktabb, hordozhatóbb élményt nyújtson. A Samsung örülhet, ugyanis a tajvani HTC  nem kíván részt venni az RT rendszerre történő fejlesztésekben, így a csökkenő konkurencia mellett még nagyobb bevételre tehetnek szert Koreában (és a nagyvilágban). A Windows RT megjelenése idén októberben várható, valószínű, hogy a készülék vele egy időben kerül piacra. A pontos hardver és az ár egyelőre még nem tiszta, a találgatások feleslegesek. A berlini IFA-n is megjelenő Samsung standján viszont nagy valószínűséggel találkozni fogunk a Windows 8-as táblával.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés