Connect with us

Készül a Samsung Windows-os táblagépe

WIndowsRT

Smart home

Készül a Samsung Windows-os táblagépe

Nem csak a Google-é és az Apple-é a világ, a redmondi vállalat boszorkánykonyhájából hamarosan érkezik az új táblagépekre optimalizált Windows, a Samsung pedig máris készít hozzá egy eszközt.

Bár nemrégiben bemutatkozott a Microsoft első, saját maga által tervezett tabletje, a Surface, a gyártók azért nem adták fel. Így van ezzel a Samsung is, pletykák szerint már készül az első, kifejezetten a táblagépekre fejlesztett Windows rendszerhez való eszköze. A fejlesztés lényege az volt, hogy felhasználói élményben egységesítsék az asztali, a tablet és a mobiltelefon piacot.

A Windows RTt kifejezetten mobil processzorokhoz fejlesztették,  kódja nagyban megegyezik a Windows 8-éval, de jó pár helyen változtattak rajta, hogy még kompaktabb, hordozhatóbb élményt nyújtson. A Samsung örülhet, ugyanis a tajvani HTC  nem kíván részt venni az RT rendszerre történő fejlesztésekben, így a csökkenő konkurencia mellett még nagyobb bevételre tehetnek szert Koreában (és a nagyvilágban). A Windows RT megjelenése idén októberben várható, valószínű, hogy a készülék vele egy időben kerül piacra. A pontos hardver és az ár egyelőre még nem tiszta, a találgatások feleslegesek. A berlini IFA-n is megjelenő Samsung standján viszont nagy valószínűséggel találkozni fogunk a Windows 8-as táblával.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom