Connect with us

technokrata

Akár műsorokat is készíthetnek a Debreceni Egyetem hallgatói

5953738679_bfe359183b_b

Smart home

Akár műsorokat is készíthetnek a Debreceni Egyetem hallgatói

Modern televízió- és rádióstúdiót alakították ki a Debreceni Egyetemen (DE), ahová videokonferencia-rendszert is telepítettek.

Az intézmény a Nagyváradi Egyetemmel közösen nyert el összesen 275 ezer euró támogatást a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretéből a 324 ezer eurós fejlesztéshez. A stúdiót egy korábban professzori lakásként használt épületben alakították ki, azt elsősorban a DE médiaszakos hallgatói fogják használni gyakorlati képzésük során, de a Nagyváradi Egyetemmel közösen videokonferenciákat is fognak szervezni.

Szabó László, a Debreceni Egyetem munkatársának tájékoztatása szerint az új eszközök és stúdiótechnika, valamint IPTV és képrádió segítségével lehetővé válik a belső, egyetemi internetes hálózaton, hat párhuzamos csatornán élő műsorok sugárzása. Az ide telepített mobil eszközöknek köszönhetően pedig külső élő, helyszíni közvetítések is színesíthetik majd az egyetemek mindennapjait – tette hozzá. A projekt keretében a Nagyváradi Egyetemen is hasonló fejlesztés valósult meg. (MTI)Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek