Connect with us

Hirdetés

technokrata

“Önnek egy új frissítése érkezett!”

Smart home

“Önnek egy új frissítése érkezett!”

Frissítés érkezett a Canon EOS 7D-hez, mely számos újítást tartalmaz az előző firmware-hez képest.

A Canon ma bejelentette az EOS 7D funkcionalitását bővítő v2 firmware-t, amelynek új funkcióival a fényképészek tovább feszegethetik lehetőségeik határait. A gép már eddig is lenyűgöző nagysebességű felvételkészítését, speciális kezelését és kreatív sokoldalúságát továbbfejlesztő új firmware kínálta előnyök között megtalálható a nagyobb maximális RAW-sorozat – akár 25 RAW fájl -, a kamerán belüli szerkesztési funkciók, a felhasználó által megadható Auto ISO-érték, valamint a Canon legújabb GPS-vevőjének, a GP-E2-nek a támogatása.

Az eredetileg 2009-ben megjelent EOS 7D körültekintő fejlesztési folyamata során a világ minden tájáról származó fényképészek ezreinek visszajelzéseire támaszkodtak. A sokféle fényképezési stílushoz a kiemelkedő képminőség és a kivételes sokoldalúság tökéletes kombinációját kínáló készülék még ma is ez egyik legjobb APS-C fényképezőgépnek számít a piacon. Az új firmware fejlesztésekor a Canon hasonló megközelítést alkalmazott: a felhasználók közvetlen visszajelzése alapján frissítette naprakésszé az EOS 7D-t feljavított teljesítménnyel, még szélesebb körű felvételkészítési lehetőségekkel és megnövelt kreatív funkcionalitással.

Megnövelt RAW teljesítmény

18 megapixeles APS-C CMOS érzékelőjével, két DIGIC 4 képfeldolgozó processzorával és az akár 12 800-as értékig kiterjeszthető ISO-érzékenységével az EOS 7D kiváló minőségű felvételek gyors elkészítését teszi lehetővé akár 8 kép/másodperces sebességgel. A Canon zászlóshajójának számító EOS-1 sorozat nagyteljesítményű memóriakezelési algoritmusait alkalmazó új firmware-rel a fényképészek mostantól még nagyobb rugalmasságot élvezhetnek a sorozatfelvételek készítésekor: a RAW puffer maximális mérete megnőtt, akár 25 RAW fájl vagy 130 JPEG fájl is készíthető sorozatban. A fényképezőgép nagy, 18 megapixeles felbontásával és 14 bites képfeldolgozásával együtt ez azt jelenti, hogy a fényképészek részletgazdag képeken rögzíthetik a döntő pillanatokat.

Kamerán belüli szerkesztés és értékelés

Egy sor új szerkesztési funkció tovább bővíti a képek hangolásának lehetőségeit: az utófeldolgozás így már a fényképezőgépen belül megkezdődhet. A fotósok dolgozhatnak a RAW fájlokkal és kijavíthatják az olyan problémákat, mint a peremsötétedés, torzítás vagy kromatikus aberráció. Egy sor egyéb paraméter – fehéregyensúly, élesség, képstílus és még sok más – hangolható közvetlenül a felvétel elkészülte után, és az eredmények új JPEG fájlokként menthetők el. Át is méretezhetők azonnal a JPEG-képek, nincs szükség PC vagy Mac számítógépre.

A képértékelési funkció segítségével egyszerűbben lehet szűrni képek nagy tömegére, például hazafelé menet egy fotózásról. A képértékelési adatokat a gép a fájlok metaadatai közé menti el, így azok utána kiolvashatók egy sor képszerkesztő alkalmazással, például a Canon Digital Photo Professional programmal, de az iparág egyéb szoftvereivel is, mint az Apple Aperture, az Adobe Lightroom vagy az Adobe Bridge.

Extra szabályozási lehetőségek álló- és mozgóképekhez

Az EOS 7D új firmware-e sokoldalú funkcionalitást kínál álló- és mozgóképekhez egyaránt. Az újonnan bekerült Auto ISO vezérléssel a gép használói bárhol meghatározhatják a natív ISO 400-6400-as tartományon belül a maximális ISO-érzékenység határát. Ez az expozíció még sokoldalúbb vezérlését eredményezi: a maximális automatikus ISO-érzékenység a fotós személyes preferenciáihoz igazítható, vagy éppen állítható a különböző helyzeteknek megfelelően a különböző kreatív célok elérése érdekében.

Mozgókép módban a továbbfejlesztett audiofunkciók szintén bővítik az operatőrök lehetőségeit filmfelvétel közben. A gép által készített Full HD (1920x1080p) filmek 16 bites, digitális, professzionális minőségben, 48 KHz-es mintavételezésű sztereo hanggal egészíthetők ki, a hangszint pedig kézzel vezérelhető, 64 fokozatból választva. Egy digitális szélzaj-szűrő csökkenti a levegőnek a mikrofon körüli áramlásából származó zajokat, garantálva, hogy a felvett hangok tiszták, a környezeti interferenciától mentesek legyenek.

Az útvonal nyomon követése GPS-funkciókkal

A v2 firmware lehetőséget ad a képek helyszínének automatikus rögzítésére is azáltal, hogy kezeli az új GP-E2 GPS vevőt – a Canon legújabb, nagyteljesítményű GPS egységét. A GP-E2-t a vakupapucshoz kell rögzíteni, és egy vezetékkel csatlakozik a fényképezőgéphez. Használatával roppant egyszerűen geocímkézhetők az EOS 7D által készített fényképek, szélességi és hosszúsági, valamint magassági információkkal, sőt, a fényképezés irányával is. Mindezek az információk a kép EXIF adatai közé kerülnek be.[i]. A GPS Logger (naplózás) funkció nyomon követi a mozgást a GPS adatok rendszeres időközönkénti frissítésével, a Google Maps kompatibilitás pedig azt jelenti, hogy a felhasználók a Canon ingyenes Map Utility szoftverével kényelmesen megtekinthetik, hogy merre jártak. A GPS információ csak állóképekhez csatolható.

A v2 firmware a régióban 2012 augusztusától lesz elérhető.

Ezek tehát az új funkciók:
– Megnövelt maximális RAW képsorozat (max. 25)
– Kamerán belüli RAW-képszerkesztés
– Kamerán belüli képértékelés
– Kamerán belüli JPEG-átméretezés
– Maximális Auto ISO beállítás (ISO 400-6400)
– Kézi hangszint-állítás filmfelvétel közben
– GPS-kompatibilitás
– Fájlnevek személyre szabása
– Időzóna-beállítások
– Nagyított képek gyorsabb görgetése
– Gyorsvezérlő képernyő lejátszás közben



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés