Connect with us

technokrata

Jövőre jön a Google Glass

project glass

Smart home

Jövőre jön a Google Glass

Nem lesz olcsó mulatság, 1500 dollárba fog kerülni, viszont pofásabb lett, mint gondolnánk.

A tehnapi Google I/0 egyik legnagyobb szenzációjára egészen a rendezvény végéig kellett várni, ugyanis amellett, hogy bemutatták a 7 collos Google Nexus táblagépet és a Android 4.1 Jelly Beant, jött még egy nagy durranás, személyesen az alapító Sergei Brin fejére helyezve: egyszerűen besétált egy napszemüvegnél is alig nagyobb szerkezettel a fején, a Google Glass-szel, mely tulajdonképpen egy miniszámítógép és napszemüveg egyben. Mint kiderült, nem csak, hogy nem nagyobb, nagyjából súlyra is ugyanannyit nyom, miközben a komplett kis gép sorra jeleníti meg az információkat a lencse belső falán.

Természetesen nem csak mi látunk vele, hanem láttathatunk is, így a beépített kamerájával élőben streamelhetjük az eseményeket magunk körül, akár mobilinterneten keresztül is, hiszen a szemüveg párosítható az androidos okostelefonokkal, táblagépekkel, amikkel rádiófrekvencián keresztül kommunikálni is képes. Van benne hangszóró, mikrofon, gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, a szára érintés érzékeny tapifelület, az akkumulátora pedig hátul található.

2013-ban jön, de…

Sajnos van egy rossz hírünk. Több dolog is kell ahhoz, hogy most előrendelhessük a szemüveget:

– 1500 dollár
– fejlesztőnek kell hozzá lenni
– éppen részt veszünk a Google I/0-n

Vagyis egyelőre még senki ne álmodozzon végtermékről, idén biztos nem dobják piacra, ugyanis a most előrendelt fejlesztői példányok is csak jövőre kerülnek kiszállításra.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp