Connect with us

Hirdetés

technokrata

Süss fel nap! – elő a napelemekkel!

Smart home

Süss fel nap! – elő a napelemekkel!

Kúl napelemes tartozékokat próbáltunk ki.

A Gigatel kínálatában nézelődve bukkantunk pár igazán hasznos napelemes kiegészítőre, melyeket úgy döntöttünk, hogy összeszedünk egy csokorba annak érdekében, hogy meghozzuk a kedvet azok beszerzéséhez.

Napelemes iPhone tok vagy töltő?

A Choix gyártó napelemes iPhone tokja iPhone 4 és 4S készülékekhez egyáltalán használható: a kemény műanyagból lévő burkolat hátulján egy viszonylag nagy felületű napelem szolgál arra, hogy a beépített extra, 1200 mAh-s akksit ébren tartsa. Hétköznapi használatra egy kicsit talán bumfordi a tok, de vízitúrákon kötelező kellék: segítségével akár elérhetjük azt is, hogy egy héten keresztül konnektor nélkül tudjuk használni szeretett telefonunkat. Na persze csak akkor, ha nem állandóan mobilnetezünk és GPS-ezünk vele.

A Cellularline hasonló elképzelése annyiban különbözik a tok-kiviteltől, hogy ebben az esetben egy, az iPhone 3G, 3GS, 4, vagy 4S aljához csatlakoztatható eszközt kapunk, melyet szintén érdemes feltöltenünk először és a napelemre csak mint egy végső segítségre tekintenünk. Nem véletlenül „vésztöltő” minden ilyen és hasonló termék elnevezése: csodát egyelőre ne várjunk tőlük.

Napelemes univerzális töltő

A Cellular Line napelemes töltője azért jó, mert egyrészről egy szabványos miniUSB-s kábellel használhatjuk sima univerzális töltőként – hiszen kapunk hozzá Nokia, Motorola, microUSB, LG és iPhone csatlakozó átalakítókat is – ráadásul a beépített napelem segítségével egyes helyzetekben nem is kell se konnektor, se számítógép a töltéshez. Egyetlen apró hiba, hogy a készülék eléggé melegszik USB-s töltés közben, első használat során azt hittük, hogy valamit rosszul csináltunk, de aztán rájöttünk, hogy ez az üzemi hőmérséklet. A használat során első blikkre nem ment a napelemes töltés, ám érdekes, hogy miután miniUSB-n adtunk az eszköznek egy löketet, utána már az boldogan töltötte az iPhone-unkat is. Igaz, tette ezt akkor is, ha nem voltunk napon, tehát arra következtetünk, hogy – az iPhone tokhoz hasonlóan – valamiféle pót akksi van a készülékben, melyet leginkább miniUSB-ről érdemes tölteni és a pici felületű napelem csak vészhelyzet esetére jó.

Napelemes Bluetooth kihangosítók

A Mikulás-csomagban három napelemes kihangosítót is kaptunk, egy Blautel, egy Cellular Line és egy LG HFB-510-est, melyek közül a legutóbbi tetszett meg nekünk a leginkább. A napelemes Bluetooth kihangosítók lényege hogy azokat nem igazán kell tölteni: a szélvédőre belülre felrakva egy tappancsos tartóval azok örök darabként rácuppannak a kijelzőre és kapcsolódnak a telefonunkhoz úgy, hogy azokat nem kell a már szokásos telefonkábelen keresztül a szivargyújtóba dugdosni. Illetve helyesbítek: lehet, ugyanis mindegyikhez jár szivargyújtó töltő is, csakhogy a napelemnek segítségével miközben úton vagyunk, az eszköz töltődik is a napelemnek köszönhetően, így a „madzagos” töltőre nem igazán gyakran lesz szükségünk. Az LG készüléke beszél is: be- és kikapcsoláskor, hívás befejezéskor és csatlakozáskor bemondja, hogy éppen mi történt, és beszélgetés közben kiváló hangminőséget kínál a vonal mindkét oldalán. Külön öröm, hogy az ízléses, tojás-alakú eszköz bekapcsoláskor angolul bemondja az akku töltöttségi állapotát.

A Cellular Line terméke abban különbözik az LG-től, hogy egyrészről picit egyszerűbb a design-ja, másrészről pedig – az LG-hez hasonlóan – egyszerre két telefon csatlakoztatását is lehetővé teszi. A Blautel hasonló terméke 15.000 Ft-ba kerül, a Cellular Line 12, az LG 20 ezret kóstál, mindenképp ajánljuk a beszerzésüket: állítólag a most már kamerával is pásztázó jard jóindulatából egy büntetés árának feléből kijön az igazán praktikus eszköz.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés