Connect with us

technokrata

Hibrid csöves házimozi rendszerek a Samsungtól

HT-E6750W_Detail06_s

Smart home

Hibrid csöves házimozi rendszerek a Samsungtól

Webböngésző is került az új házimozikba, melyek a gyártó által szabadalmaztatott hibrid csöves technológiával érkeznek Magyarországra is.

Már hazánkban is kaphatók a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját használó Hi-Fi és házimozi rendszerek, a még fejlettebb internetes képességekkel rendelkező új Samsung Blu-ray lejátszók, valamint nyár elején érkeznek az audio dokkolók. Az idei év másik nagy újdonsága teljes webböngésző, amellyel az összes Blu-ray házimozi-rendszer, valamint a Blu-ray lejátszók többsége rendelkezik.

Zenelejátszás mindenhol

A zene, amely valaha kizárólag élő formában létezett, az elmúlt évtizedekben egyre inkább a mindennapok részévé vált. Míg néhány évtizeddel ezelőtt az igényes zenehallgatás a koncerteket és az otthonok egyik díszének számító lemezjátszókat vagy HiFi-tornyokat jelentette, addig mára a mobiltelefontól a navigációs rendszerig, az okostévétől a notebookokig ezerféle kütyü alkalmas ilyen vagy olyan minőségű zenelejátszásra. A zenehallgatás részben elveszett élményét és ünnepélyésségét hozza vissza a mindennapokba a Samsung, amely a korábban csak a prémium kategóriás audio termékeknél használt, természetes hangzást nyújtó csöves erősítőket vezeti be az audio-rendszerek világába, és ötvözi azokat a digitális erősítők előnyeivel. Ezáltal a Samsung Audio Dock és a beépített Vacuum Tube technológia együttesen a lehető legjobb hangminőséget biztosítja, így kristálytiszta magas hangok és részletgazdag mélyhangok töltik be a helyiséget.

Házimozi-rendszerek

A belépő szintű, 5.1-es 330W-os DVD lejátszós HT-E330 házimozi-rendszerhez már 39 900 Ft-os ajánlott bruttó áron hozzájuthatnak a felhasználók. Ez a modell ugyan még nem, de a Blu-ray-es házimozik közül valamennyi (HT-E4500-tól felfelé) már 2012-es Smart Hub-bal és full webböngészővel rendelkezik. Közülük is az idei csúcskategória a 369 900 Ft ajánlott bruttó áron kapható Samsung HT-E6750W. Utóbbi az első 7.1 csatornás Blu-ray 3D házimozi rendszer Magyarországon, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját alkalmazza, egyetlen egységen belül kombinálva a csöves és a digitális erősítőt is. A 1330 wattos összteljesítményű rendszer kiemelkedő hangminőséget és a Samsung egyedi 3D surround hangzását kínálja. A forgatható hangsugárzók fölfele is állíthatók, így a visszaverődött hang fölülről éri a hallgatót. A hátsó vezetéknélküli szatellit hangszórók még nagyobb rugalmasságot biztosítanak a rendszer elhelyezését illetően, s szükségtelenné teszik azt, hogy további kábeleket kelljen elrejteni a szobában. Esztétikai szempontból a kecses designt a rendszer elülső részén és tetején látható Samsung elektroncsövek dobják fel, amelyek működés közben világítanak, így kölcsönözve eleganciát a készüléknek. A rendszer hat hangfalat foglal magában: egy középső hangsugárzó a párbeszédekhez, egy nagy méretű, ugyanakkor diszkrét mélysugárzó, két magas hangszóróval ellátott toronysugárzó és két surround sugárzó.

A Samsung HT-E5550 vezetéknélküli 3D Blu-ray házimozi rendszer tökéletes surround hangzást és kiváló videolejátszási minőséget kínál 1080p felbontású Full HD tartalmak esetén – 169 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói áron. Ez a hat hangsugárzós, 5.1 csatornás rendszer virtuális 7.1 csatornás hangélményt nyújt azáltal, hogy fejlett algoritmussal elemzi a két hátsó hangsugárzó hangját, s ezzel két plusz hangcsatorna érzetét kelti. A házimozi rendszer a Samsung új 3D hangtechnológiájára is épít, amely szinkronizálja a 3D-s audio sávot a képernyőn megjelenő 3D-s mozgással, és függőleges 3D-s térhangzást produkál. A BD Wise Plus funkció automatikusan beállítja a Samsung TV-t, s ezzel mindig optimális képet garantál. A két HDMI 1.4a bemenet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen csatlakoztassák a készüléket egy set-top boxhoz vagy játékkonzolhoz, így egyszerre mindhárom készülékhez kényelmesen hozzáférjenek. Továbbá, egy, az Apple által hitelesített iPod®/iPhone® dokkoló is megtalálható benne, amellyel a felhasználók további kábelek nélkül is hozzáférhetnek saját iTunes gyűjteményükhöz.

A HT-E6750W és a HT-E5550 házimozi-rendszer beépített Wi-Fi-vel, teljes értékű web böngészővel, valamint sok száz, a Samsung Apps által biztosított prémium kategóriás alkalmazással érkezik. A felhasználók mindemellett a Facebook-hoz és a Twitterhez is hozzáférhetnek.

Az új Hi-Fi rendszerek közül a 3D-s Depth Sound hatással büszkélkedő Samsung Surround Sound Bar HW-E551 egy olyan rendszer, amely a legmodernebb audio technológiát virtuális surround hatással ötvözi. A Smart Volume aktív audio monitoring rendszer kiküszöböli a TV- vagy rádió- csatornák váltásakor esetlegesen tapasztalható jelentős hangerő-eltéréseket. A készüléket két HDMI bemenettel és egy HDMI kimenettel is ellátták, így a felhasználók könnyedén rácsatlakoztathatják a Blu-ray lejátszót, a set-top boxot vagy a játékkonzolt. A HDMI Audio Return Channel (ARC) technológia az audio jelet a videocsatlakozón keresztül továbbítja, így szükségtelenné teszi külön audio kábelek használatát. A HW-E551 Bluetooth kapcsolatra is képes, így képes az audio fájlok más Bluetooth-os készülékekről történő vezeték nélküli lejátszására. Az USB port további csatlakoztatási lehetőséget is biztosít.

A 139 900 Ft ajánlott bruttó fogyasztói áron kapható készülék elképesztően vékony és kecses. A központi hangsugárzó mindössze 1,7 kg tömegű, s könnyen a falra szerelhető, ezzel pedig ideális választást jelent azok számára, akik szeretnének helyet felszabadítani a szobájukban. A Samsung szabadalmaztatott kétcsatornás, 5,2/5,8GHz-es vezetéknélküli technológiájával ráadásul nincs szükség vezetékekre a hangrendszer és a mélysugárzó csatlakoztatásához.

Blu-Ray lejátszók

A Samsung új, a 2012-es Blu-ray lejátszókba beépített Disc2Digital funkciója révén a felhasználók egyszerűen digitalizálhatják saját DVD gyűjteményüket, s többféle készüléken is „hasznosíthatják” azt otthon és útközben. A vásárlók már regisztrálhatják is saját filmjeiket, s így más készülékekről is gyakorlatilag bárhol és bármikor hozzáférhetnek ezekhez. A felhasználóknak arra is lehetőségük van, hogy a filmeket Blu-ray minőségben is megvásárolják. A Samsung Blu-ray lejátszói beépített Wi-Fi kapcsolattal rendelkeznek, és teljes értékű webböngészőt is kínálnak, így további tartalmakhoz nyújtanak hozzáférést.

A forrásanyag felbontásától függetlenül a 2012-es 3D Blu-ray készülékek nagy teljesítményű videoprocesszora a DVD-ket, a nem HD tartalmakat, de még az alacsony felbontású streaming videokat is képes 1080p felbontású full HD minőségre felkonvertálni. A készülékek emellett egy sor audio formátumot támogatnak, beleértve a Dolby Digital Plus-t / TrueHD-t és a DTS-HD Bitstream Output-ot.

Egy Blu-ray lemeznél alig valamivel nagyobb a 64 990 Ft ajánlott bruttó fogyasztói áron beszerezhető BD-ES6000 3D Blu-ray lejátszó, amely a legújabb videotechnológiát és csatlakozási lehetőségeket kínálja egy kisméretű készülékben.

Audio dokkolók

A Samsung csöves erősítővel rendelkező audio dokkolója a világ első dokkoló rendszere, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját használja, ugyanakkor egy sor Galaxy S és Apple iOS készüléket is támogat.

Az idei belépő szintű modell a 2 csatornás hangszóróval, 10 wattos mélysugárzóval, Bluetooth kapcsolattal felszerelt, Galaxy S okostelefonokat és iPod/iPhone készülékeket támogató  DA-E550, amely hazánkban 39 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói áron vásárolható meg.

A középkategória csak a Galaxy S okostelefonokkal kompatibilis tagja a Samsung DA-E660 audio dokkoló, az Apple és Galaxy S készülékeket is támogató tagja pedig a DA-E650. Mindkét készülék ajánlott bruttó ára 69 900 Ft. Amellett, hogy nagyszerű hangzást biztosítanak, még a telefonok akkumulátorát is feltöltik. Mindkét dokkolót 40 watt teljesítményű, beépített hangszóróval látták el, de integrált mélysugárzó is található bennük, amely sokkal jobban képes visszaadni a mély hangokat, mint a szokványos dokkoló állomások.

Vezeték nélküli csatlakoztathatóságra alkalmas prémium modell a DA-E750, amelyhez 199 900 Ft ajánlott bruttó áron juthatnak hozzá a felhasználók. A dokkoló kettős szerkezete révén szintén kompatibilis a Galaxy S okostelefonokkal és az Apple iOS készülékeivel – beleértve az iPodot, az iPhone-okat és az iPadet is. A 2.1 csatornás hangszóróval és beépített, nagy teljesítményű, 100 wattos mélysugárzóval is felszerelt audio dokkoló analóg (kompozit) bemenettel is rendelkezik.

A közép- és felső kategória készülékei (DA-E650, DA-E660, DA-E750) rendelkeznek USB porttal az audio fájloknak pendrive-ról, hordozható zenelejátszóról vagy merevlemezről történő lejátszásához, és az MP3, WMA és WAV fájlformátumokat egyaránt támogatják. A prémium DA-E760 modellnél a hangfájlok vezeték nélküli lejátszása is lehetséges Bluetooth (3.0+ HS) kapcsolaton, valamint Samsung termékeknél az AllShare-en, míg az Apple esetében az Airplayen keresztül.

A Samsung dokkolói nyár elejétől lesznek elérhetők hazánkban.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle