Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibrid csöves házimozi rendszerek a Samsungtól

Smart home

Hibrid csöves házimozi rendszerek a Samsungtól

Webböngésző is került az új házimozikba, melyek a gyártó által szabadalmaztatott hibrid csöves technológiával érkeznek Magyarországra is.

Már hazánkban is kaphatók a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját használó Hi-Fi és házimozi rendszerek, a még fejlettebb internetes képességekkel rendelkező új Samsung Blu-ray lejátszók, valamint nyár elején érkeznek az audio dokkolók. Az idei év másik nagy újdonsága teljes webböngésző, amellyel az összes Blu-ray házimozi-rendszer, valamint a Blu-ray lejátszók többsége rendelkezik.

Zenelejátszás mindenhol

A zene, amely valaha kizárólag élő formában létezett, az elmúlt évtizedekben egyre inkább a mindennapok részévé vált. Míg néhány évtizeddel ezelőtt az igényes zenehallgatás a koncerteket és az otthonok egyik díszének számító lemezjátszókat vagy HiFi-tornyokat jelentette, addig mára a mobiltelefontól a navigációs rendszerig, az okostévétől a notebookokig ezerféle kütyü alkalmas ilyen vagy olyan minőségű zenelejátszásra. A zenehallgatás részben elveszett élményét és ünnepélyésségét hozza vissza a mindennapokba a Samsung, amely a korábban csak a prémium kategóriás audio termékeknél használt, természetes hangzást nyújtó csöves erősítőket vezeti be az audio-rendszerek világába, és ötvözi azokat a digitális erősítők előnyeivel. Ezáltal a Samsung Audio Dock és a beépített Vacuum Tube technológia együttesen a lehető legjobb hangminőséget biztosítja, így kristálytiszta magas hangok és részletgazdag mélyhangok töltik be a helyiséget.

Házimozi-rendszerek

A belépő szintű, 5.1-es 330W-os DVD lejátszós HT-E330 házimozi-rendszerhez már 39 900 Ft-os ajánlott bruttó áron hozzájuthatnak a felhasználók. Ez a modell ugyan még nem, de a Blu-ray-es házimozik közül valamennyi (HT-E4500-tól felfelé) már 2012-es Smart Hub-bal és full webböngészővel rendelkezik. Közülük is az idei csúcskategória a 369 900 Ft ajánlott bruttó áron kapható Samsung HT-E6750W. Utóbbi az első 7.1 csatornás Blu-ray 3D házimozi rendszer Magyarországon, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját alkalmazza, egyetlen egységen belül kombinálva a csöves és a digitális erősítőt is. A 1330 wattos összteljesítményű rendszer kiemelkedő hangminőséget és a Samsung egyedi 3D surround hangzását kínálja. A forgatható hangsugárzók fölfele is állíthatók, így a visszaverődött hang fölülről éri a hallgatót. A hátsó vezetéknélküli szatellit hangszórók még nagyobb rugalmasságot biztosítanak a rendszer elhelyezését illetően, s szükségtelenné teszik azt, hogy további kábeleket kelljen elrejteni a szobában. Esztétikai szempontból a kecses designt a rendszer elülső részén és tetején látható Samsung elektroncsövek dobják fel, amelyek működés közben világítanak, így kölcsönözve eleganciát a készüléknek. A rendszer hat hangfalat foglal magában: egy középső hangsugárzó a párbeszédekhez, egy nagy méretű, ugyanakkor diszkrét mélysugárzó, két magas hangszóróval ellátott toronysugárzó és két surround sugárzó.

A Samsung HT-E5550 vezetéknélküli 3D Blu-ray házimozi rendszer tökéletes surround hangzást és kiváló videolejátszási minőséget kínál 1080p felbontású Full HD tartalmak esetén – 169 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói áron. Ez a hat hangsugárzós, 5.1 csatornás rendszer virtuális 7.1 csatornás hangélményt nyújt azáltal, hogy fejlett algoritmussal elemzi a két hátsó hangsugárzó hangját, s ezzel két plusz hangcsatorna érzetét kelti. A házimozi rendszer a Samsung új 3D hangtechnológiájára is épít, amely szinkronizálja a 3D-s audio sávot a képernyőn megjelenő 3D-s mozgással, és függőleges 3D-s térhangzást produkál. A BD Wise Plus funkció automatikusan beállítja a Samsung TV-t, s ezzel mindig optimális képet garantál. A két HDMI 1.4a bemenet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen csatlakoztassák a készüléket egy set-top boxhoz vagy játékkonzolhoz, így egyszerre mindhárom készülékhez kényelmesen hozzáférjenek. Továbbá, egy, az Apple által hitelesített iPod®/iPhone® dokkoló is megtalálható benne, amellyel a felhasználók további kábelek nélkül is hozzáférhetnek saját iTunes gyűjteményükhöz.

A HT-E6750W és a HT-E5550 házimozi-rendszer beépített Wi-Fi-vel, teljes értékű web böngészővel, valamint sok száz, a Samsung Apps által biztosított prémium kategóriás alkalmazással érkezik. A felhasználók mindemellett a Facebook-hoz és a Twitterhez is hozzáférhetnek.

Az új Hi-Fi rendszerek közül a 3D-s Depth Sound hatással büszkélkedő Samsung Surround Sound Bar HW-E551 egy olyan rendszer, amely a legmodernebb audio technológiát virtuális surround hatással ötvözi. A Smart Volume aktív audio monitoring rendszer kiküszöböli a TV- vagy rádió- csatornák váltásakor esetlegesen tapasztalható jelentős hangerő-eltéréseket. A készüléket két HDMI bemenettel és egy HDMI kimenettel is ellátták, így a felhasználók könnyedén rácsatlakoztathatják a Blu-ray lejátszót, a set-top boxot vagy a játékkonzolt. A HDMI Audio Return Channel (ARC) technológia az audio jelet a videocsatlakozón keresztül továbbítja, így szükségtelenné teszi külön audio kábelek használatát. A HW-E551 Bluetooth kapcsolatra is képes, így képes az audio fájlok más Bluetooth-os készülékekről történő vezeték nélküli lejátszására. Az USB port további csatlakoztatási lehetőséget is biztosít.

A 139 900 Ft ajánlott bruttó fogyasztói áron kapható készülék elképesztően vékony és kecses. A központi hangsugárzó mindössze 1,7 kg tömegű, s könnyen a falra szerelhető, ezzel pedig ideális választást jelent azok számára, akik szeretnének helyet felszabadítani a szobájukban. A Samsung szabadalmaztatott kétcsatornás, 5,2/5,8GHz-es vezetéknélküli technológiájával ráadásul nincs szükség vezetékekre a hangrendszer és a mélysugárzó csatlakoztatásához.

Blu-Ray lejátszók

A Samsung új, a 2012-es Blu-ray lejátszókba beépített Disc2Digital funkciója révén a felhasználók egyszerűen digitalizálhatják saját DVD gyűjteményüket, s többféle készüléken is „hasznosíthatják” azt otthon és útközben. A vásárlók már regisztrálhatják is saját filmjeiket, s így más készülékekről is gyakorlatilag bárhol és bármikor hozzáférhetnek ezekhez. A felhasználóknak arra is lehetőségük van, hogy a filmeket Blu-ray minőségben is megvásárolják. A Samsung Blu-ray lejátszói beépített Wi-Fi kapcsolattal rendelkeznek, és teljes értékű webböngészőt is kínálnak, így további tartalmakhoz nyújtanak hozzáférést.

A forrásanyag felbontásától függetlenül a 2012-es 3D Blu-ray készülékek nagy teljesítményű videoprocesszora a DVD-ket, a nem HD tartalmakat, de még az alacsony felbontású streaming videokat is képes 1080p felbontású full HD minőségre felkonvertálni. A készülékek emellett egy sor audio formátumot támogatnak, beleértve a Dolby Digital Plus-t / TrueHD-t és a DTS-HD Bitstream Output-ot.

Egy Blu-ray lemeznél alig valamivel nagyobb a 64 990 Ft ajánlott bruttó fogyasztói áron beszerezhető BD-ES6000 3D Blu-ray lejátszó, amely a legújabb videotechnológiát és csatlakozási lehetőségeket kínálja egy kisméretű készülékben.

Audio dokkolók

A Samsung csöves erősítővel rendelkező audio dokkolója a világ első dokkoló rendszere, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját használja, ugyanakkor egy sor Galaxy S és Apple iOS készüléket is támogat.

Az idei belépő szintű modell a 2 csatornás hangszóróval, 10 wattos mélysugárzóval, Bluetooth kapcsolattal felszerelt, Galaxy S okostelefonokat és iPod/iPhone készülékeket támogató  DA-E550, amely hazánkban 39 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói áron vásárolható meg.

A középkategória csak a Galaxy S okostelefonokkal kompatibilis tagja a Samsung DA-E660 audio dokkoló, az Apple és Galaxy S készülékeket is támogató tagja pedig a DA-E650. Mindkét készülék ajánlott bruttó ára 69 900 Ft. Amellett, hogy nagyszerű hangzást biztosítanak, még a telefonok akkumulátorát is feltöltik. Mindkét dokkolót 40 watt teljesítményű, beépített hangszóróval látták el, de integrált mélysugárzó is található bennük, amely sokkal jobban képes visszaadni a mély hangokat, mint a szokványos dokkoló állomások.

Vezeték nélküli csatlakoztathatóságra alkalmas prémium modell a DA-E750, amelyhez 199 900 Ft ajánlott bruttó áron juthatnak hozzá a felhasználók. A dokkoló kettős szerkezete révén szintén kompatibilis a Galaxy S okostelefonokkal és az Apple iOS készülékeivel – beleértve az iPodot, az iPhone-okat és az iPadet is. A 2.1 csatornás hangszóróval és beépített, nagy teljesítményű, 100 wattos mélysugárzóval is felszerelt audio dokkoló analóg (kompozit) bemenettel is rendelkezik.

A közép- és felső kategória készülékei (DA-E650, DA-E660, DA-E750) rendelkeznek USB porttal az audio fájloknak pendrive-ról, hordozható zenelejátszóról vagy merevlemezről történő lejátszásához, és az MP3, WMA és WAV fájlformátumokat egyaránt támogatják. A prémium DA-E760 modellnél a hangfájlok vezeték nélküli lejátszása is lehetséges Bluetooth (3.0+ HS) kapcsolaton, valamint Samsung termékeknél az AllShare-en, míg az Apple esetében az Airplayen keresztül.

A Samsung dokkolói nyár elejétől lesznek elérhetők hazánkban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés