Connect with us

technokrata

Vírusból nyernek áramot a Berkeley kutatói

icon2

Smart home

Vírusból nyernek áramot a Berkeley kutatói

Egy módosított baktériumevő vírus által generálódik az áram, ami állítólag emberre veszélytelen.

Kicsit morbidnak hangzik (no és bátornak), hogy valakik arra gondolnak, hogy milyen lenne, ha vírus termelné az energiát, méghozzá mindez annak mozgatásával. Egyelőre még nem kell attól félni, hogy az akkumulátorokban vagy a bármilyen elektromosságot igénylő kütyüben vírusok milliárdjai mocorogjanak, azért valljuk be, az ilyen eszközöket nem szívesen raknánk életterünk (ágyunk) közelébe.

A módosított M13 bakteriofág (a baktériumok vírusai) az emberre teljesen ártalmatlan baktériumevő vírus, melyet áramtermelésre lehet kényszeríteni. A kaliforniai Berkele-i egyetem biomérnök osztályán található Seung-Wuk Lee laboratóriumban végzett kutatások és kísérletek arra mutattak rá, hogy ez a nem mérgező, önregenerálódó vírus áramfejlesztésre született. A tesztelések szerint kisebb nyomásra a vírusok áramot generálnak, melyet eszközünkbe tölthetünk, így abszolúte zöldenergiát nyerünk.

Az ilyen generátort praktikusan érdemes olyan helyre helyezni, mely folyamatosan nyomás alatt lehet, így például egy cipőbe is bele lehetne csempészni, ami járásunkkal áramot termelne.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle