Connect with us

technokrata

A Ricoh festékei kivonhatóak a papírból az újrahasznosítás során

hbergricoh2_10231567

Dotkom

A Ricoh festékei kivonhatóak a papírból az újrahasznosítás során

A Ricoh három készüléke is megkapta a nemzetközi Deinking Industry (INGEDE) tanúsítványát.

A Ricoh digitális színes nyomdagép portfóliójának három készüléke is (Pro™ C901 Graphic Arts Edition, a Pro™ C651 és Pro™ C751) eleget tett a European Recovered Paper Council (ERPC) festékeltávolítási kritériumainak, ezért megkapta a nemzetközi Deinking Industry (INGEDE) tanúsítványát.

A technológia lehetővé teszi a papír újrahasznosító üzemeknek, hogy feldolgozzák a Ricoh színes nyomdagépeiből származó nyomott papírokat, továbbá a Ricoh eszközöket használó vállalatok mostantól még fenntarthatóbb nyomdai szolgáltatásokat tudnak kínálni. A Ricoh idén februárban ugyancsak a fenntarthatóság jegyében jelentette be a Szén-dioxid Semleges Nyomtatási Programját. A programot kifejezetten a nyomdaipari szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások számára hozták létre. A kezdeményezés célja, hogy ezek a vállalatok a program segítségével képesek legyenek csökkenteni az eszközeinek használatából fakadó környezeti hatásokat, és szén-dioxid semleges szolgáltatásokat kínálhassanak ügyfeleiknek.

A vállalat bejelentése alapján maga a Ricoh is a saját programja segítségével semlegesíti a 2012-es drupa kiállításon történő nyomtatásból keletkező szén-dioxid kibocsátást. A világ legnagyobb nyomdaipari kiállításán a Ricoh nagyrészt 100%-ig újrahasznosított papírt használ. A papírhulladékot pedig a cég partnere az Arjowiggins Graphic fogja újrahasznosításhoz összegyűjteni a kiállítás után.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle